Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Θερινό Σινεμά στο «Αρχοντικό Πυρσινέλλα»

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων ξεκινούν μια σειρά θερινών κινηματογραφικών προβολών στον όμορφο και φιλόξενο χώρο της αυλής του Αρχοντικού Πυρσινέλλα, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης μας.

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου και ώρα 21.30, θα προβληθεί η ταινία: «Καζαμπλάνκα» (Casablanca), σε σκηνοθεσία Μάικλ Κέρτιζ (ΗΠΑ, 1942, διάρκεια: 102’) με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν και Πολ Χένριντ.

Η ταινία τοποθετείται στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στο δίλημμα ενός Αμερικανού που ζει στην Καζαμπλάνκα, ο οποίος έχει να επιλέξει μεταξύ της γυναίκας που αγαπάει και της βοήθειας που μπορεί να δώσει σε έναν Τσεχοσλοβάκο αντιστασιακό, σύζυγο της αγαπημένης του, ο οποίος θέλει να διαφύγει από τη γαλλοκρατούμενη Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, ώστε να συνεχίσει τον αγώνα κατά του Γ’ Ράιχ.

Η ταινία ήταν υποψήφια για οκτώ Όσκαρ και κέρδισε τρία: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, οι αξέχαστες στιχομυθίες της και η μουσική της έγιναν όλα πασίγνωστα στη λαϊκή κουλτούρα. Η ταινία σταθερά, ακόμα και σήμερα, κατατάσσεται ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Η είσοδος για το κοινό είναι  ελεύθερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ