Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Μια ακόμη σχολική χρονιά χωρίς «σπίτι»

Σχεδόν αδύνατη θεωρείται η ολοκλήρωση των εργασιών στα προκάτ κτίρια στο παλιό «Χατζηκώστα», ώστε να μετεγκατασταθούν εκεί από τον Σεπτέμβριο τα 41 παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου, τα οποία θα παραμείνουν σε αίθουσες στο Καπλάνειο

 

Μια ακόμη σχολική χρονιά χωρίς το δικό τους «σπίτι» φαίνεται πως θα είναι η φετινή για τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων, αλλά και για τα δυο σχολεία αναπήρων παιδιών που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στα προκάτ κτίρια στο παλιό «Χατζηκώστα».

Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα και με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, οι εργασίες μπορεί να προχώρησαν γρήγορα από τις αρχές καλοκαιριού, εκείνες όμως που υπολείπονται ακόμη αρκετές και κυρίως χρονοβόρες, κάτι που σημαίνει, ότι το στοίχημα για την έναρξη του σχολικού έτους στις νέες εγκαταστάσεις δε θα κερδηθεί.

Ζητούμενο ωστόσο είναι και το εάν αυτό θα γίνει στη διάρκεια του σχολικού έτους, ερώτημα στο οποίο κανείς δε μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα, όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας, Γιάννης Αϊβατίδης.

Οι εργασίες που υπολείπονται αναφέρονται στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, στην βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου αλλά και στην προμήθεια του εξοπλισμού και έτσι, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με απόφασή της, εισηγείται προς το δημοτικό συμβούλιο την παράταση της συστέγασης του 1ου Νηπιαγωγείου με το 1ο Δημοτικό σχολείο στο Καπλάνειο. Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την προσεχή Παρασκευή που θα γίνει διά περιφοράς.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη που υπάρχει, αλλά είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και για να είμαστε ειλικρινείς δε ξέρουμε πότε θα είμαστε έτοιμοι ώστε να παραδοθεί σε χρήση το κτίριο», σημείωσε ο κ. Αϊβατίδης.

Το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει με 41 παιδιά στο Καπλάνειο, όπου έχει εξασφαλιστεί χώρος για τη λειτουργία των τριών τμημάτων, ενώ στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας, τα δύο σχολεία αναπήρων παίδων που επίσης πρόκειται να μετεγκατασταθούν στο παλιό Χατζηκώστα.

Συντήρηση σε σχολεία

Τέλος, χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Αϊβατίδης αναφέρθηκε και στις εργασίες συντήρησης που έγιναν και συνεχίζονται μέχρι και πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους στις 13 Σεπτεμβρίου στις σχολικές εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης αναφέρθηκε και στη λύση που βρέθηκε για να υπάρχει επάρκεια προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, παρά τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των ταμείων του δήμου με ποσό περίπου 900.000 ευρώ, για την κάλυψη της μισθοδοσίας εργαζομένων, με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ