Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

8ο ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Οι μαθητές αναδεικνύουν το Πάρκο Σεισμοπλήκτων

Έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια ανάδειξης του πάρκου Σεισμοπλήκτων απέναντι από το Στρατόπεδο Βελισσαρίου έχει βρει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων.
Ο λόγος για τους μαθητές του 8ου Λυκείου Ιωαννίνων οι οποίοι σύστησαν περιβαλλοντική ομάδα με σκοπό τον καθαρισμό, ευπρεπισμό και καλλωπισμό του πάρκου αλλά και άλλων σημείων της περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, χθες, Πέμπτη, νωρίς το πρωί οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους και του προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου καθάρισαν το πάρκο Σεισμοπλήκτων απομακρύνοντας χόρτα και σκουπίδια ενώ φύτευσαν λουλούδια και δέντρα.
Μέσω της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην ανάδειξη και την προστασία του περιβάλλοντος και να ενισχύσουν τους «δεσμούς» των ίδιων καθώς και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής με το πάρκο.
Ο Δήμος είχε φροντίσει να τους προμηθεύσει με τα απαραίτητα εργαλεία καθώς και με σακούλες ανακύκλωσης.
Στο πάρκο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Βασίλη Ζωγράφο και τους αντιδημάρχους Αριστείδη Παππά, Βαγγέλη Πήχα και Γιάννη Αϊβατίδη.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Ελισάφ, στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που είχε με τους μαθητές οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση ενός κοινόχρηστου χώρου με την ωριμότητά τους και τη διάθεση τους για προσφορά.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του 8ου Λυκείου, Νίκος Βράνος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τις υπηρεσίες του Δήμου για την ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας των μαθητών και για τις εργασίες αποκατάστασης του πάρκου, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Τις προηγούμενες ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είχαν αποκαταστήσει παγκάκια και κιόσκια, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα αποκατασταθούν και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε το πάρκο να αποδοθεί ασφαλές στους πολίτες.
Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι όσο προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του κόμβου της λεωφόρου Νιάρχου, τόσο θα δυσκολεύει η συνθήκη προστασίας του πάρκου, αφού ένα μεγάλο τμήμα του, συμπεριλαμβάνεται στο γήπεδο στο οποίο θα επεκταθεί ο νέος κόμβος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ