Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΑΔΕΔΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Στηρίζει την Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας,  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπάλληλων Ηπείρου,   Βασίλη Βράστο, με αφορμή την μετακίνηση πυροσβεστών στην Αχαΐα και τις συνθήκες που αντιμετώπισαν κατά τη διαμονή τους στην Π.Υ. ΒΙΠΕ Πάτρας.

Η Ένωση και η ΑΔΕΔΥ από κοινού καλούν τη φυσική και την πολιτική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να ανταποκριθούν στις ελάχιστες αλλά αυτονόητες υποχρεώσεις που έχουν για να εξασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πυροσβέστες που μετακινούνται σε άλλες περιφέρειες.

Όπως ανέφερε ο κ. Βράστος επειδή η κατάσταση έχει φτάσει ήδη στο απροχώρητο, η Ένωση έχει αποφασίσει, ότι ειδικά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο θα ανταποκρίνεται και θα καταγγέλλει άμεσα κάθε τι που φτάνει σε γνώση της.

«Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει η φυσική και η πολιτική ηγεσία είναι, ότι καλύτερα να έχουμε 70 ξεκούραστους πυροσβέστες από το να έχουμε σε μία πυρκαγιά 150 κουρασμένους πυροσβέστες. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν το έχουν αντιληφθεί, αλλά είμαστε εδώ για να τους το θυμίζουμε, ότι δεν είμαστε ούτε αριθμοί, ούτε και αναλώσιμοι», ανέφερε ο κ. Βράστος.

Από την πλευρά του ο κ. Γρίβας απηύθηνε έκκληση προς την Κυβέρνηση τη φυσική και την πολιτική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αξιοπρεπή μετακίνηση και διαβίωση των πυροσβεστών με κατάλληλα λεωφορεία – που δυστυχώς δεν τα έχουν προμηθευτεί – και την διαμονή τους σε ξενοδοχειακές δομές όπου θα τους παρέχονται όλα όσα έχουν ανάγκη για να μπορούν να επιτελούν το καθήκον τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ