Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Σε αυστηρή καραντίνα Δίστρατο και οικισμός Ρομά στο Πέραμα

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένει ο δήμος Ιωαννιτών και εντάσσεται ο δήμος Κόνιτσας – Βγήκαν από το «βαθύ κόκκινο» η Θεσπρωτία και ο δήμος Μετσόβου

 

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων κήρυξης έκτακτης ανάγκης εντάσσονται από σήμερα στις 6 το πρωί η τοπική κοινότητα Διστράτου του δήμου Κόνιτσας και ο οικισμός Ρομά στο Πέραμα του δήμου Ιωαννιτών.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον υγ. Πολ. Προστασίας Ν. Χαρδαλιά στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Στην κατηγορία των περιοχών που παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» θα συνεχίσει να βρίσκεται ο δήμος Ιωαννιτών, από σήμερα όμως εντάσσεται στην ίδια κατηγορία και ο δήμος Κόνιτσας, στον οποίο καταγράφονται 27 ενεργά κρούσματα από 4 που υπήρχαν στις 7 Μαρτίου.

Από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» βγαίνουν ωστόσο η Π.Ε. Θεσπρωτίας που παρουσιάζει μείωση των ενεργών κρουσμάτων κατά 34,2% και ο δήμος Μετσόβου.

Τί ισχύει σε Δίστρατο – Ρομά

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου και μέχρι νεωτέρας στην Τ.Κ. Διστράτου και στον οικισμό Ρομά στο Πέραμα, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 εώς τις 06.00 της επόμενης ημέρας.

Οι μετακινήσεις επιτρέπονται αυστηρά με την επίδειξη των απαιτούμενων δικαιολογητικών μόνο για λόγους υγείας, εργασίας και τροφοδοσίας από καταστήματα.

Στις περιοχές αυτές αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, πλην των καταστημάτων τροφίμων και πώλησης καυσίμων.

Επιτρέπεται η διανομή φαγητού (delivery) μέχρι τις 23.00, ενώ αναστέλλονται οι θρησκευτικές τελετές πλην των τελετών κηδείας, με τους περιορισμούς που υπάρχουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ