Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – Στο επίκεντρο πανδημία και ακρίβεια

Από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζήτησε να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους επαγγελματίες της εστίασης και εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης για όσα καταγγέλλονται για τις ΜΕΘ

 

 

«Πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης που σταμάτησαν το φθινόπωρο, προς τους επαγγελματίες που συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία» τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντησή του με επαγγελματίες της εστίασης, στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Ο κ. Τσίπρας χθες και σήμερα, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε Γιάννενα και Θεσπρωτία, ενώ χθες στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, πραγματοποίησε και πολιτική ομιλία.

Χθες το πρωί στη συνάντησή του με τους επαγγελματίες της εστίασης, ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ – Μπάρ, Χρ. Τάτσης, τόνισε προς τον πρόεδρο Αλ. Τσίπρα, πως οι επαγγελματίες του κλάδου προσπαθούν να επιβιώσουν έως την άνοιξη. Όπως επισήμανε, από τις 6 Νοεμβρίου οπότε και εφαρμόστηκαν τα νέα μέτρα, η πτώση του τζίρου αγγίζει το 80%,σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες που δεν επιτρέπουν στους πελάτες να καθίσουν σε εξωτερικούς χώρους.

Για την πανδημία

«Σήμερα η επικαιρότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα νοσοκομεία μας εκατοντάδες ανθρωποι είναι διασωληνωμένοι έξω από τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Με το γεγονός ότι καθημερινά έχουμε συνηθίσει την απώλεια των ανθρώπων, μία μέρα 80, μια μέρα 100, μια άλλη μέρα 120, αυτά δεν είναι αριθμοί, είναι ζωές» επισήμανε παράλληλα χθες από τα Ιωάννινα ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια δήλωσε: «Και βεβαίως με το γεγονός ότι ορθώς έσπευσε η εισαγγελία στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σε σχέση με την ιδιαίτερη διαχείριση “VIP πολιτών”, εντός εισαγωγικών το θέτω,  στην προοπτική της θεραπείας, απένατι στην προοπτική της αξιοπρεπούς περίθαλψης. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία και στη Δικαιοσύνη και στη δημοσιότητα. Πρώτα από όλα οφείλει να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον ακριβή αριθμό των συμπολιτών μας που είναι εκτός ΜΕΘ, όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό της θνητότητας των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι έξω από τις Μονάδες Εντατικής, καθώς και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις όπου μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς».

«Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα για ζωή, όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα για αξιοπρεπή περίθαλψη. Βεβαίως φτάσαμε ώς εδώ γιατί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υποτίμησε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή περίθαλψη και το δικαίωμα στη ζωή. Και δεν έχει κάνει τίποτε πραγματικά για να ενισχύσει το ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, τίποτα βεβαίως σε σχέση με τις αυξημένες αναγκες σε μία περίοδο πανδημίας. Και αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με πολίτες που βιώνουν τη διπλή κρίση – την υγειονομική και της ακρίβειας που μαστίζει πια σχεδόν κάθε ελληνικό νοικοκυριό και επιχείρηση» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», Χάρη Λιούρη.

Τόσο ο Χάρης Λίουρης όσο και τα υπόλοιπα μέλη παρουσίασαν τα θέματα του αγροτικού κόσμου, ενώ παρέδωσαν στον κ. Τσίπρα και ένα υπόμνημα με τα αιτήματά του αγροτικού κόσμου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε πως «αυτή η εικόνα της αγωνίας της απόγνωσης πρέπει να γίνει κατανοητή και αφορά την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, ανεξάρτητα αν έχει κανείς μεσαίο ή χαμηλό εισόδημα, ίσως να μην αφορά κάποιους λίγους με υψηλό εισόδημα. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο προϋπολογισμός του 2022 δεν μπορεί να είναι ένας προϋπολογισμός τέλους της πανδημίας, άρα χρειάζονται μέτρα στήριξης, τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης της οικονομικής, ως αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης, όσο και για την αντιμετώπιση του τρομακτικού κύματος της ακρίβειας ως απότοκου της ενεργειακής κρίσης. Γνωρίζω ότι ο μέσος πολίτης σήμερα βιώνει την αγωνία για τη ζωή για την επιβίωση, όμως και η αγωνία αν θα βγει ο μήνας, καθώς την τρίτη εβδομάδα τελειώνουν τα διαθέσιμα χρήματα, είναι πολύ κρίσιμη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ