Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΑΡ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ – «Ο Δήμαρχος δεν έχει ανάγκη από υποβολέα»

Τις δικές του απόψεις και θέσεις για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον Δήμο Ιωαννιτών και για την εκλογή του νέου Δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Παπαγεωργίου, εξέφρασε χθες σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας.

Ο κ. Μπαρτζώκας απάντησε και στον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Νίκο Γκόντα αναφορικά με την αντικατάσταση των αντιδημάρχων. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις αιχμές που διατύπωσε ο κ. Γκόντας και κάποιες εξ’ αυτών τον αφορούν, απάντησε ότι έχει μάθει να μην κρύβεται και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους: «Έχω μάθει να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο κ. Δήμαρχος δεν έχει ανάγκη από υποβολέα, αλλά μπορώ να σας πω και η δική μου άποψη είναι ότι δεν είναι δυνατόν να είναι σε θέση αντιδημάρχου, σας υπενθυμίζω ότι τον αντιδήμαρχο τον ορίζει ο δήμαρχος, όταν ο ίδιος δεν αναγνωρίζει το δήμαρχο. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε αυτό το σημείο. Θα ήταν πολιτικά παράδοξο κάποιος να μην αναγνωρίζει το δήμαρχο και ο δήμαρχος να τον διορίζει ως αντιδήμαρχο».

Ο κ. Γκόντας άσκησε κριτική και για τα θέματα διοίκησης από πλευράς του προέδρου της ΔΕΥΑΙ. Ο κ. Μπαρτζώκας απαντώντας επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές – διοίκηση και εργαζόμενοι – βρίσκονται στα δικαστήρια «οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα δικαστήρια» είπε, για να προσθέσει ότι «όλες οι αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ ήταν ομόφωνες και στο συμβούλιο μετέχουν και μέλη της παράταξης του Νίκου Γκόντα».

Αναφορικά με την παραμονή του Στέφανου Μάντζιου στη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ, ο κ. Μπαρτζώκας εξήγησε ότι τα διοικητικά συμβούλια δεν διορίζονται από το Δήμαρχο αλλά εκλέγονται από το δημοτικό συμβούλιο και ως εκ τούτου δεν είχε αρμοδιότητα ο δήμαρχος.

Τέλος, χθες, ο κ. Μπαρτζώκας επικεντρώθηκε στο έργο που γίνεται στην ΔΕΥΑΙ λέγοντας ότι «έχουμε πολύ δρόμο, έχουμε μήνες δουλειάς μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής. Όπως ξεκινήσαμε έτσι συνεχίζουμε και ελπίζω να έχω την δυνατότητα να κάνω και άλλες σημαντικές ανακοινώσεις για έργα», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες που κάνουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ