Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ – Περισσότερα δρομολόγια για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού

Ακόμη περισσότερα δρομολόγια έχουν ξεκινήσει από το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών μεταξύ των οποίων και οι φοιτητές που πηγαινοέρχονται στο Πανεπιστήμιο.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανος Μουστακλής μιλώντας χθες στο Ioannina TV, ξεκαθάρισε ότι τηρούνται από πλευράς του ΚΤΕΛ όλα τα προβλεπόμενα από την ΚΥΑ υγειονομικά πρωτοκόλλα προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Ο κ. Μουστακλής διαβεβαίωσε πως τα δρομολόγια από και προς το πανεπιστήμιο έχουν αυξηθεί ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι φοιτητές ενώ υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και διενεργούνται τακτικές απολυμάνσεις στα οχήματα.

Ακόμη, αναφέρθηκε σε όλη την δύσκολη περίοδο που πέρασαν καθώς όπως είπε δεν σταμάτησε το Αστικό ΚΤΕΛ ούτε μια στιγμή να εξυπηρετεί όλη την περίοδο και παρά τις όποιες δυσκολίες ή τον φόβο που κυριαρχούσε τον πρώτο καιρό της πανδημίας: «Δεν κρυφτήκαμε, ήμασταν παρόντες και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν και οι τοπικές αρχές και οι συμπολίτες μας» ανέφερε.

Για το κυκλοφοριακό

Την ίδια ώρα στο επίκεντρο επανέρχεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα που το τελευταίο διάστημα είναι πολύ έντονο καθημερινά.

Οι δρόμοι της πόλης δεν είναι και πολλοί ενώ πολλές φορές τα μεγάλα λεωφορεία μπλοκάρουν την κίνηση αφού μπροστά τους συναντούν διπλοπαρκαρισμένα οχήματα και άλλους αστάθμητους παράγοντες.

Ο κ. Μουστακλής υποστήριξε ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν είναι σημερινό τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα της κακής χρήσης που γίνεται από πλευράς των πολιτών στα ΙΧ. «Είναι μια πόλη στενόμακρη με λίγους δρόμους.

Το λεωφορείο δεν είναι αυτό που δημιουργεί τα προβλήματα. Πρόβλημα δημιουργεί η διπλοστάθμευση αλλά και η κακή συμπεριφορά όλων μας. Κινούμαστε με το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις…» τόνισε ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν θα λυνόταν το πρόβλημα με την κίνηση μικρότερων λεωφορείων εντός πόλης απάντησε: «Δεν λύνει το πρόβλημα το μικρό λεωφορείο. Προτιμάτε ένα κανονικό λεωφορείο ή δυο πιο μικρά; Εμείς με τα λεωφορεία μεταφέρουμε περισσότερο κόσμο πιο γρήγορα. Δεν θα λυνόταν το πρόβλημα καθώς θα αυξανόταν ο αριθμός των λεωφορείων που θα κινούνταν και πάλι στους ίδιους δρόμους. Ξέρουμε το πρόβλημα, το ζούμε καθημερινά» είπε τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής πρότυπου μετακίνησης στην καθημερινότητά μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ