ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ – Η Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης, δείχνει τον δρόμο στη προσβασιμότητα

Τον δρόμο για να μπορούν οι δημόσιες και όχι μόνο, υπηρεσίες να αντιμετωπίζουν και να υποδέχονται στους χώρους τους, άτομα με προβλήματα όρασης, μερικής ή ολικής, και γενικότερα άτομα με αναπηρίες ή εμποδιζόμενα άτομα, δείχνει η Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Β.Δ. Ελλάδας ως μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και με τον δήμο Ιωαννιτών, η Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης υποδέχθηκε το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου μαθητές και μαθήτριες του λυκείου Πεδινής που ενημερώθηκαν και βίωσαν μία πραγματική εμπειρία σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με προβλήματα όρασης αλλά και πως καταφέρνουν να αποκτήσουν δεξιότητες, αξιοποιώντας τα μέσα που διαθέτει η Μονάδα.

Θερμές ευχαριστίες για την ανταπόκριση, αλλά και τη σημαντική βοήθεια που παρέχει η Μονάδα στα μέλη της αλλά και γενικότερα στο κοινό, απηύθυνε η πρόεδρος της Περ. Ένωσης Τυφλών ΒΔ Ελλάδας, Ελ. Σταύρου, ενώ η υπεύθυνη της Μονάδας Λουκία Χρυσάφη αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αξιοποίησης των υποδομών που διαθέτει η Μονάδα και οι οποίες διατίθενται όχι μόνο για το φοιτητικό πληθυσμό ή το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου αλλά για το σύνολο των πολιτών που έχουν παρόμοια προβλήματα και τέτοιου είδους ανάγκες.

Τη σπουδαιότητα της κοινωνικής συμπερίληψης επεσήμανε και η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Σοφία Μαρκούλα, εξαίροντας τη σημασία της συνεργασίας των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, ώστε με όχημα την εξωστρέφεια να γίνεται η ίδια η κοινωνία, γνώστης και αρωγός στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.