Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – Μοιράζει χαμόγελα σε δεκάδες παιδιά των Ιωαννίνων

Στα Γιάννενα και στην Πλατεία Μαβίλη βρίσκεται η Κινητή Μονάδα πολυιατρείων του Χαμόγελου του Παιδιού.

Στον «Ιπποκράτη» μέχρι την Παρασκευή, ο Οργανισμός, θα πραγματοποιεί δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές, παιδιατρικές, οφθαλμολογικές και ΩΡΛ εξετάσεις από ιατρικό προσωπικό που προσήλθε εθελοντικά με τη συνεργασία και διάθεση του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων αντίστοιχα.

Εκτός από τον «Ιπποκράτη» στην πλ. Μαβίλη βρίσκεται και η δεύτερη κινητή μονάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Οδυσσέας» για διάφορα θέματα, που απασχολούν τα παιδιά.

Η δράση διοργανώνεται επίσης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

«Γ. Χατζηκώστα», υπό την αιγίδα του Μητρώου Εθελοντών του δήμου Ιωαννιτών. Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει καθοριστεί σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, με την προσέλευση να είναι εντυπωσιακή από τις πρώτες κιόλας ώρες της παρουσίας και των μονάδων στα Ιωάννινα.

Όπως ανέφερε όμως η Ράνια Βατσκαλή, ψυχολόγος στο «Χαμόγελο του Παιδιού», οι προγραμματισμένες εξετάσεις θα διαρκούν έως τη μία το μεσημέρι και στη συνέχεια όποιος γονέας επιθυμεί, μπορεί να προσέρχεται δωρεάν μέχρι τις 17.00 με το παιδί του, για να κάνει τις ιατρικές εξετάσεις.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2651001030. Στο τηλέφωνο αυτό που ανήκει στην Διεύθυνση Παιδείας του δήμου, μπορεί να κλείσει κάποιος γονέας/κηδεμόνας ραντεβού για εξέταση του παιδιού και μπορεί να εξυπηρετήσει επιπλέον οκτώ με εννέα παιδιά ημερησίως μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου αρχομένης από 13 Μαρτίου. Τα παιδιά θα προσέρχονται με συνοδεία του γονέα/κηδεμόνα.

Η κα Βατσκαλή αφού εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την εθελοντική ανταπόκριση και προσφορά των ιατρών του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων ανέφερε, πως το πρόγραμμα των δωρεάν ιατρικών, προληπτικών εξετάσεων έχει φέρει στην επιφάνεια απλά αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Δυστυχώς, υπάρχουν περιοχές στη χώρα, όπου συναντούμε και εξετάζουμε παιδιά με ελλιπή εμβολιαστική κάλυψη, παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και περιπτώσεις που χρήζουν άμεσων ιατρικών και χειρουργικών επεμβάσεων και τότε αναλαμβάνουμε εμείς να φέρουμε σε επαφή την οικογένεια με εξειδικευμένους ιατρούς και δομές υγείας που θα αναλάβουν ό,τι χρειάζεται», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Βατσκαλή.

Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 153.369 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ