ΔΙΚΕΠΠΕΕ – Αυστραλοί και Νοτιοκορεάτες γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα

Στην αφετηρία υλοποίησης ενός νέου προγράμματος διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, βρίσκεται το Κέντρο Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού του ΔΙΚΕΠΠΕΕ «Στ. Νιάρχος» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου θα βρίσκονται δεκάδες σπουδαστές και σπουδάστριες από την Αυστραλία και τη Νότια Κορέα από το ίδρυμα Macquarie που θα μετέχουν στο πρόγραμμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Κέντρο, ο πρόεδρος και αντιπρύτανης διεθνών σχέσεων, εξωστρέφειας και διά βίου μάθησης Ξενοφών Μπήτσικας και η υπεύθυνη του Κέντρου, Βασιλική Παντελή αναφέρθηκαν στην προοπτική υλοποίησης του προγράμματος αυτού και στις λεπτομέρειες.

«Το ΚΕΔΕΓΠΟ συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας και έχει ήδη υλοποιήσει πλέον των 100 προγραμμάτων για περισσότερους από 6.000 σπουδαστές. Είναι ένα σημείο αναφοράς για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπήτσικας.

Στις λεπτομέρειες του προγράμματος που θα ακολουθήσουν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες που θα λάβουν μέρος σε αυτό, αναφέρθηκε η κα Παντελή, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς το προσωπικό που αναλαμβάνει τη διδασκαλία που αποτελείται από τις κυρίες Άννα Δούβαλη, Αναστασία Γιαννίκου και Αθηνά Μπούρμπου.