Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – Να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Το μείζον ζήτημα της ακύρωσης των προγραμματικών συμβάσεων που είχαν υπογράψει ορισμένοι από τους δήμους με την Περιφέρεια Ηπείρου για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και οι οποίες ακυρώθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου, σχολίασε χθες, ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, η απόφαση της Αποκεντρωμένης για την ακύρωση των προγραμματικών συμβάσεων στηρίχτηκε στο γεγονός ότι οι  Δήμοι δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ΦοΔΣΑ και να προχωρήσουν σε υπογραφή συμβάσεων με την Περιφέρεια.

Ο δήμος Πωγωνίου ήταν ένας από τους δήμους που είχαν συνάψει τέτοια σύμβαση με την περιφέρεια Ηπείρου που πλέον όπως και οι υπόλοιπες συμβάσεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Ο κ. Καψάλης ερωτηθείς για τις εξελίξεις μετά και την ακύρωση των προγραμματικών συμβάσεων υποστήριξε ότι κατά την δική του άποψη πλέον είναι γόνιμο το έδαφος για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ του ΦοΔΣΑ που έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης και στην περιφέρεια Ηπείρου.

«Ο ΦοΔΣΑ έχει την αρμοδιότητα για την διαχείριση των απορριμμάτων αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και όσα έχει κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου προς αυτή την κατεύθυνση» είπε, ο δήμαρχος μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν θέσει σε λειτουργία του ΣΜΑ οι εκάστοτε δήμοι με δικό τους προσωπικό. Εν τούτοις κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Παράλληλα, η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε συγκαλέσει η Περιφέρεια Ηπείρου με όλους τους δημάρχους και την διοίκηση του Φορέα δεν έγινε ποτέ εξαιτίας της νόσησης του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη ενώ κανείς δεν ξέρει εάν και πότε θα επαναληφθεί η πρόσκληση.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Πωγωνίου πάντως προτιμά να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, καθώς πιστεύει ότι πλέον έχει έρθει η ώρα για να πέσει η λευκή πετσέτα… και να βρεθεί τόπος συνεννόησης για την πολυπόθητη διαχείριση των απορριμμάτων. «Ήρθε πιστεύω η στιγμή να μπει νερό στο κρασί και από τις δύο πλευρές» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ