Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ακόμα 1,8 εκ. ευρώ για έργα υποδομών

Τα νέα έργα, υλοποιούνται με βάση το τεχνικό πρόγραμμα και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη συντήρηση οδών στην Καλλιθέα, τη διαμόρφωση οδικού δικτύου σε Νέα Ζωή και Καρδαμίτσια και την αναβάθμιση οδικών υποδομών στην Δ.Ε. Παμβώτιδας

Με το βλέμμα στραμμένο στην επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου, προχωρά η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, στην υλοποίηση του τεχνικού της προγράμματος.
Στο πλαίσιο αυτό, τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ που επιλύουν σοβαρά προβλήματα και αναβαθμίζουν τις υποδομές ενέκρινε κατά την χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.
«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο καθώς το μεγαλύτερο μέρος του τεχνικού μας προγράμματος είναι στην φάση της υλοποίησης. Δεκάδες έργα είτε έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται είτε έχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις και αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. Με τις νέες δημοπρατήσεις επιλύουμε προβλήματα σε περιοχές όπου τα προβλήματα χρονίζουν και αποδεικνύουμε ότι παρεμβαίνουμε με σκοπό την οριστική αντιμετώπισή τους», δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Γιώργος Αρλέτος.
Αναλυτικά στην χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τις μελέτες και τους όρους δημοπράτησης για τα ακόλουθα έργα:
– Αναβάθμιση δομημένου περιβάλλοντος στην περιοχή της Καλλιθέας:
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 400.000 ευρώ. Περιλαμβάνει την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδών σύμφωνα με την εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής.
– Διαμόρφωση οδικού δικτύου και κατασκευή λοιπών υποδομών στα Ρυμοτομικά Σχέδια Νέας Ζωής, Καρδαμιτσίων και Λόφου Βελισσαρίου:
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Αφορά σε παρεμβάσεις για την αναβάθμιση υποδομών στις συγκεκριμένες πολεοδομικές ενότητες με κύριο αντικείμενο την αποκατάσταση οδικού δικτύου, τις ασφαλτοστρώσεις, την κατασκευή κρασπέδων και την κατασκευή πεζοδρομίων.
– Αναβάθμιση οδικών και λοιπών υποδομών στην Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας:
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Περιλαμβάνει κατασκευή, βελτίωση – αναβάθμιση και συντήρηση οδών και την διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων σε Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.
Μεταξύ άλλων οι παρεμβάσεις θα γίνουν στην Κοινότητες Κατσικά, Κουτσελιού, Καστρίτσας, Μουζακαίων, Χαροκοπίου, Πλατάνου, Ηλιόκαλης, Δροσοχωρίου, Πλατανιάς, Δαφνούλας, Κράψης, Ανατολικής καθώς και στις Κοινότητες Βασιλικής και Λογγάδων.
– Κάλυψη εκτάκτων αναγκών από έντονα καιρικά φαινόμενα στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών:
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Περιλαμβάνει:
• Αποκατάσταση ασφαλτικών ταπήτων και στρώσεων οδοστρωσίας εντός των Δ.Ε. Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Περάματος.
• Αποκατάτασταση αποστραγγιστικών τάφρων και καθαρισμό πρανών εντός των Δ.Ε. Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Περάματος.
• Αποκατάσταση πλακοστρώσεων και πεζοδρομίων εντός των Δ.Ε. Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου και Περάματος.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ