Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ακόμη και τον Νοέμβριο η δημοπράτηση της Πλατείας

Για τον Νοέμβριο βλέπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων, την δημοπράτηση του μεγάλου έργου της ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας των Ιωαννίνων, ένα έργο που πριν από λίγες ημέρες εντάχτηκε οριστικά στον άξονα «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

Ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Αρλέτος, ερωτηθείς για το εάν χάθηκε χρόνος αφού με την ανάληψη των καθηκόντων της η σημερινή δημοτική αρχή είχε παραλάβει από την προηγούμενη και την μελέτη για το συγκεκριμένο έργο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, υποστήριξε ότι χρειάστηκε να κάνουν επικαιροποίηση, γιατί δεν υπήρξε πρόβλεψη για σημαντικά τμήματα δρόμων που θα έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα.

Ο κ. Αρλέτος ρωτήθηκε και για την εικόνα της πλατείας που θα γίνει σύμφωνα με το σχέδιο που έχει βραβευτεί στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Αναφορικά με τα αιτήματα να υπάρχει περισσότερο πράσινο στην κεντρική πλατεία, ο αντιδήμαρχος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι οι συνθήκες έχουν διαφοροποιηθεί για να εξηγήσει ότι στην πλατεία δεν υπάρχει η δυνατότητα να φυτευτούν μεγάλα δέντρα όπως ήταν στο παρελθόν.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ένα σχέδιο δεν μπορεί να βρίσκει τους πάντες σύμφωνους. Ωστόσο με την επικαιροποίηση θα υπάρξουν αλλαγές», ανέφερε, τονίζοντας ότι είναι έτοιμοι καθώς το έργο αυτό όταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει και την εικόνα συνολικά που σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτική της έννοιας της πλατείας.

Υπενθυμίζουμε πως το έργο «παρεμβάσεις αναζωογόνησης του αστικού περιβάλλοντος του Δήμου Ιωαννιτών» έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,3 εκατομμυρίων ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποέργα.

Το πρώτο με προϋπολογισμό  5,2 εκατομμύρια  είναι η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.  Το φυσικό αντικείμενο της ανάπλασης της πλατείας Πύρρου είναι αποτέλεσμα των σχεδίων που είχαν βραβευτεί μετά τον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την αναβάθμιση και λειτουργικότητα της κεντρικής πλατείας.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί το πρώτο εγχείρημα για την δημιουργία ενός κόμβου-hub στην πόλη των Ιωαννίνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ