Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ένα σκάφος για τις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων του Νησιού

Την πρόθεση να αγοράσει ένα σκάφος που θα καλύπτει τις έκτακτες ανάγκες των κατοίκων του Νησιού της Παμβώτιδας έκανε γνωστή χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών.

Το σκάφος που προτίθεται να αγοράσει ο Δήμος Ιωαννιτών θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς ασθενών που χρήζουν άμεσης διακομιδής με ασφαλείς όρους και προϋποθέσεις, όπως επίσης και την ασφαλή μετάβαση κατοίκων σε περίπτωση που τα καραβάκια δε μπορούν λόγω καιρού να εκτελέσουν το δρομολόγιο από το Νησί προς την πόλη και αντίστροφα.

Ειδικότερα, την Τρίτη, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές και οι όροι δημοπράτησης για την προμήθεια σκάφους εκτάκτων αναγκών που θα εξυπηρετεί την Κοινότητα Νήσου.

Για την προμήθεια διατίθεται ποσό 90.000 ευρώ καθώς δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ ήταν άγονοι.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας, η προμήθεια του σκάφους αποτελούσε πολιτική δέσμευση του Μ. Ελισάφ προς τους κατοίκους του Νησιού.

Έτσι, αυτό που θα προμηθευτεί ο δήμος Ιωαννιτών, με μέρος των χρήματων επίσης να έχει διατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, θα διαθέτει την υποδομή για την μεταφορά ασθενών όπως και τη δυνατότητα για πυρόσβεση. Θα ενταχθεί στο επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΚΑΒ όπως και της Πολιτικής Προστασίας ενώ ο χειρισμός του θα γίνεται σε συνεννόηση με την Κοινότητα και τους κατοίκους του Νησιού.

Διευκρινίσεις ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κοσμάς και Μάντζιος για το ποιος θα «χρεωθεί» και σε ποιον θα ανήκει η ευθύνη για το σκάφος και τη λειτουργία του, με τη δημοτική αρχή να ανταπαντά, ότι θα ανήκει κατά χρήση στην Κοινότητα που θα μπορεί να το χρησιμοποιεί ανάλογα με τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν. Ο κ. Μάντζιος πάντως τόνισε, ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ανοίξει στη δημόσια συζήτηση ο διάλογος για την προοπτική κατασκευής μίας γέφυρας που συνδέει το Νησί με την περιοχή Δραμπάτοβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ