Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Και επισήμως ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου, ο Δημ. Παπαγεωργίου

Την θέση του στο δημοτικό συμβούλιο καλύπτει στο εξής ο Χ. Δολιώτης, που ήταν ο δεύτερος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, με τον Β. Ζωγράφο ΝΑ παραμένει στη θέση του Γεν. Γραμματέα – Την Κυριακή η εκλογή νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

 

Και επισήμως ανέλαβε από την Πέμπτη τα καθήκοντα του δημάρχου Ιωαννίνων ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, αφού την Τετάρτη υπέβαλλε την παραίτησή του από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή».

Η απόφαση αυτή για την ανάληψη των καθηκόντων υπαγορεύτηκε στην ουσία από την μεγάλη καθυστέρηση στις εξελίξεις με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να έχει απευθύνει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με την εκλογή του κ. Παπαγεωργίου από τα μέλη της δημοτικής ομάδας της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή».

Αφού παρήλθε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, χωρίς απάντηση η δημοτική αρχή έκρινε πως ο δήμος Ιωαννιτών δε μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις, αλλά ότι θα πρέπει να διοικηθεί στην πράξη και επί της ουσίας, στέλνοντας και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πως ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Άλλωστε δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη δέσμευση και κανέναν χρονοδιάγραμμα για το διάστημα στο οποίο μπορεί να γνωμοδοτήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που δε δεσμεύεται σχετικά με το χρόνο της απόκρισής τους απέναντι σε οιονδήποτε φορέα.

Ορκίστηκε ο Χαρ. Δολιώτης

Την θέση του Δημήτρη Παπαγεωργίου στο δημοτικό συμβούλιο καλύπτει στο εξής ο Χάρης Δολιώτης, που ήταν ο δεύτερος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της παράταξης. Ο Βασίλης Ζωγράφος όμως, που ήταν πρώτος επιλαχών αποποιήθηκε τη θέση του δημοτικού συμβούλου και παραμένει στη θέση του Γενικού Γραμματέα του δήμου.

Ο κ. Δολιώτης ορκίστηκε το πρωί της Πέμπτης ενώπιον του δημάρχου και σε γραπτή του δήλωση αναφέρει πως «η ορκωμοσία μου ως δημοτικός σύμβουλος συμπίπτει χρονικά με μία μεγάλη απώλεια για την πόλη μας αλλά και για μένα προσωπικά ως γιατρού, που είναι αυτή του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ. Του ανθρώπου που ταυτίστηκε με τη δημοκρατία, την ανεξιθρησκία, την επιστήμη, τη διανόηση. Από αυτή τη θέση και μέχρι τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τις αποφάσεις που θα έχουν θετικό πρόσημο για την πόλη μας και θα κινούνται στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών» ανέφερε ο κ. Δολιώτης.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαγεωργίου, τον καλωσόρισε, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και σημείωσε ότι η συνεργασία τόσο με τον ίδιο όσο και με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι συνεχής προς όφελος της πόλης.

Εκλογή προέδρου την Κυριακή

Τα επόμενα βήματα είναι επίσης καθορισμένα με το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει την Κυριακή για να εκλέξει το νέο πρόεδρο και τα μέλη των Επιτροπών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου θα προταθεί η νυν αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα Πολιτισμού κα πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελ. Ακονίδου, αν και υπήρξαν σκέψεις για την πρόταση ενός προσώπου που θα προερχόταν από μία εκ των δύο συμπραττουσών παρατάξεων.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα όμως και κυρίως επειδή το προηγούμενο διάστημα έγινε σαφής η διαφοροποίηση και η απόσταση που χωρίζει τις απόψεις και θέσεις της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή» με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα λειτουργούσε και ως μοχλός αποσυμπίεσης της έντασης, έχει απομακρυνθεί.

Έτσι, ενδιαφέρον έχει η στάση που θα κρατήσει η παράταξη του κ. Γκόντα στη διαδικασία της εκλογής προέδρου και μελών των Επιτροπών.

Μία πιθανή αποδοκιμασία της υποψηφιότητας που θα υποδείξει η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή», που θα μπορούσε να γίνει με την αποχή από την ψηφοφορία, θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και νέες εξελίξεις που θα αγγίξουν, όχι μόνο τα μέλη των Επιτροπών, αλλά επίσης και τις αντιδημαρχίες και τις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων.

Την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι ο δήμαρχος κ. Παπαγεωργίου θα παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ