Τρίτη, 9 Μαρτίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Μονόδρομος η στήριξη της επιχειρηματικότητας

Με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Υποδομών, συναντήθηκε ο Μ. Ελισάφ –Δέσμευση Γεωργιάδη για ολοκλήρωση του θέματος της παραχώρησης και μεταφοράς του Κλειστού της Ξιφασκίας, μέσα στις επόμενες βδομάδες

 

Με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε την Πέμπτη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ παρόντος και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν εκτενώς οι επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα όπως και η ανάγκη λήψης μέτρων και κινήτρων τόσο κατά το διάστημα που η χώρα τελεί σε καθεστώς απαγορευτικών μέτρων όσο και όταν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί προϋπόθεση ώστε η περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου να επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για την μεταφορά του Κλειστού της ξιφασκίας από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Γιάννενα προκειμένου να καλυφθούν αθλητικές ανάγκες της περιοχής.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι το θέμα της παραχώρησης και της μεταφοράς θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Ο Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη συναντήθηκαν και με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή με τον οποίο συζήτησαν τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, λόγω της έλλειψης δυνατότητας να γίνουν τα δικαστήρια και να καθοριστεί τιμή μονάδας για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.

Στο Δήμο Ιωαννιτών εξ αιτίας αυτού του γεγονότος έχει προκληθεί μεγάλη καθυστέρηση στην δημοπράτηση του δακτυλίου (Βογιάννου- Πανηπειρωτικό).

Ο δήμαρχος ζήτησε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, που καταγράφεται και σε άλλες περιπτώσεις, με νομοθετική ρύθμιση, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο Υπουργός πως θα γίνει άμεσα.

Το Επιμελητήριο

Εν τω μεταξύ, ερωτήματα προς τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, απευθύνει με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου, μετά τις συναντήσεις Ελισάφ και Καχριμάνη, με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρονται τα εξής: «Δεν θα μπορούσαμε να μην χαιρετίσουμε την “προσπάθεια” του Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη και του  Δημάρχου κ. Μ. Ελισάφ να συναντηθούν με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Α. Γωργιάδη και για θέματα που μας αφορούν, αλλά…

Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που ζήτησαν να συζητήσουν με τους επίσημους φορείς της Επιχειρηματικότητας; Πότε με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων καθώς και με τα αντίστοιχα της Ηπείρου; Πότε ακριβώς η δημοτική αρχή συζήτησε στο δημοτικό συμβούλιο, τις προτάσεις μας με την παρουσία της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων όπως είχαμε αιτηθεί από τον περασμένο Μάιο και δεν το γνωρίζουμε;

Με ποια ακριβώς ατζέντα για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας προσπάθησαν να μας στηρίξουν, εφόσον από εμάς δεν ζητήθηκε ποτέ να τους παραδώσουμε αντίστοιχη αιτημάτων και προβλημάτων; Αλήθεια, θυμήθηκαν να συζητήσουν με τον αρμόδιο Υπουργό το αίτημα-πρόταση και  σχέδιο  του ΠΕΣΗ για το άνοιγμα με μέτρα και πρωτόκολλα των επιχειρήσεων στην Ήπειρο καθώς  και το πλήθος των επιστολών μας που είχε στα χέρια του ο αρμόδιος Υπουργός;

Είναι εύλογα τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης τους και αν δεν υπάρχουν ανάλογες και συγκεκριμένες απαντήσεις, θα ήταν προτιμότερο ο κάθε ένας να ασχολείται με τις αρμοδιότητες του και όχι με την τέχνη της επικοινωνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ