Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – «Μπουλντόζες» για την ανακατασκευή της Λ. Γράμμου

Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα γίνει πλήρης ανακατασκευή στην ασφαλτόστρωση και θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση ασφαλών διαδρομών για την πεζή μετακίνηση

 

Την σύμβαση για την υλοποίηση μίας παρέμβασης μείζονος σημασίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, με τον ανάδοχο του έργου.

Πρόκειται για την διαμόρφωση εισόδου της πόλης των Ιωαννίνων από την Λεωφόρο Γράμμου, του δρόμου δηλαδή που συνδέει τον αστικό ιστό της πόλης με το αεροδρόμιο με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας θα γίνει πλήρης ανακατασκευή στην ασφαλτόστρωση ενώ δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαμόρφωση ασφαλών διαδρομών για την πεζή μετακίνηση.

Έτσι διαμορφώνονται διαβάσεις πεζών ανά εκατό μέτρα καθώς επίσης και σε κάθε σημαντική διασταύρωση, ενώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, επιπρόσθετα αναβαθμίζονται τα πεζοδρόμια τόσο σε πλάτος όσο και σε επιφάνεια διάστρωσης.

Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας θα γίνει συντήρηση του ασφαλτοτάπητα στην οδό Εκτελεσθέντων.

«Η Λεωφόρος Γράμμου αποτελεί κεντρική είσοδο για την πόλη των Ιωαννίνων. Η συντήρησή της είναι απαραίτητη ώστε να αναβαθμιστεί η εικόνα και κυρίως να δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και σε λίγους μήνες το έργο θα είναι έτοιμο», δήλωσε αρχικά ο αντιδήμαρχος Έργων, Γιώργος Αρλέτος.

Στη συνέχεια ο κ. Αρλέτος αναφέρει σε δήλωσή του: «Οφείλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία που κάνει έναν πραγματικό αγώνα δρόμο κι έτσι έχουμε την δημοπράτηση πολλών έργων αυτό το διάστημα. Ήδη το τεχνικό μας πρόγραμμα έχει υψηλά ποσοστά υλοποίησης κάτι που είναι πολύ σημαντικό και για τον Δήμο αλλά και για την τοπική οικονομία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ