Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ναι μεν, αλλά για την έκτακτη χρηματοδότηση

Με 364.200 ευρώ ενισχύεται ο Δήμος Ιωαννιτών μετά την υπουργική απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, σε χθεσινές του δηλώσεις χαρακτήρισε σημαντική μεν, αλλά ανεπαρκή δε για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών κάθε δήμου, όπως και του δήμου Ιωαννιτών.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η έκτακτη χρηματοδότηση δίνεται για ενίσχυση της ρευστότητας των δήμων λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Ο κ. Ελισάφ ερωτηθείς σχετικά χαρακτήρισε σημαντική κάθε ενίσχυση του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης, ωστόσο σημείωσε ότι η έκτακτη αυτή χρηματοδότηση είναι ανεπαρκής για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασυνέπειας της Πολιτείας είναι η επιχορήγηση των δήμων για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών, η οποία είναι μικρότερη σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Αντιλαμβάνεστε ότι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία μας χωρίς κανένα πρόβλημα υπό αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, η επάρκεια σε σχολικές καθαρίστριες είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό τον λόγο, η ΚΕΔΕ διεκδικεί περισσότερους πόρους από το υπουργείο, καθώς δεν αποτελεί σωστή πρακτική να μεταθέτεις τις δικές σου ευθύνες για τη λειτουργία των σχολείων στην τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Η έκτακτη χρηματοδότηση θα καλύψει κυρίως έκτακτες ανάγκες των Νομικών Προσώπων του δήμου Ιωαννιτών και δη του ΟΚΠΑΠΑ και του Πνευματικού Κέντρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ