Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Στόχος η ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης

Με την ευρωβουλευτή Άννα Ασημακοπούλου συναντήθηκε ο δήμαρχος, Μ. Ελισάφ – Η συμμετοχή των Ιωαννίνων στις έξι ελληνικές πόλεις που μετέχουν στο πρόγραμμα για την κλιματική ουδετερότητα, στο επίκεντρο της συνάντησης

Μια ουσιαστική συνάντηση με την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου είχε την Παρασκευή στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.
Μ. Ελισάφ και Α. Ασημακοπούλου, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν στον δήμο Ιωαννιτών, σε σχέση με την ευρωπαϊκή του προοπτική.
Στη συζήτηση που έγινε στο γραφείο του κ. Ελισάφ τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα, στα οποία θα μπορούσε να παρέμβει και να βοηθήσει η κα Ασημακοπούλου στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής της δραστηριότητας στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης για την αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και η πρόκληση που συνιστά η ένταξη του δήμου Ιωαννιτών ως μία από τις 100 ευρωπαϊκές πόλεις, που έχουν στόχο την κλιματική ουδετερότητα ως το 2030.
Σε δηλώσεις της η κα Ασημακοπούλου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της συγκεκριμένης διάκρισης προαναγγέλλοντας την εκδήλωση παρουσίασης των έξι ελληνικών πόλεων σε δύο εβδομάδες στις Βρυξέλλες.
«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια νε ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της πόλης μας, και με τις δικές μου παρεμβάσεις στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά παράλληλα θα έχω και την ευκαιρία, όπως το κάνω κάθε φορά, να μεταφέρω τον παλμό της πόλης και τα προβλήματα των κατοίκων στον Κυρ. Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση», σημείωσε, για να ερωτηθεί αν όλη αυτή η έντονη πολιτική δραστηριότητα των τελευταίων εβδομάδων από όλα τα πολιτικά κόμματα, οδηγούν στο συμπέρασμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
«Θα μείνω σε αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Ο χρόνος όμως δεν έχει και τόση μεγάλη σημασία, είτε λίγο νωρίτερα είτε λίγο αργότερα γίνουν, η χρονιά είναι προεκλογική. Πάντα όμως είναι καλό για το κόμμα να βρίσκεται σε επαφή με την κοινωνία, με τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους σε όλη τη χώρα κα να αναζητούμε από κοινού, λύσεις για αυτά», ανέφερε η κα Ασημακοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ