Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Συνέργεια και εξωστρέφεια για νέα τουριστική ώθηση

Με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη και την περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ο Δήμος συνεργάζεται με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας για αξιοποίηση και ανάπτυξη της διεθνούς κρουαζιέρας

Ένα νέα βήμα που αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικούς προϊόντος της πόλης κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών, με μια νέα συνεργασία.
Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή, στην προσπάθειά της για ενίσχυση της ταυτότητας της πόλης μας και την ανάδειξη του πλούσιου τουριστικού προϊόντος της, με σκοπό να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να στηριχθεί η τοπική οικονομία, εγκαινιάζει μια σημαντική συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας. Έτσι, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς στρατηγικής του, ο Δήμος Ιωαννιτών ανταποκρίθηκε στην πρόταση του ΟΛΗΓ για συνεργασία στην αξιοποίηση και ανάπτυξη της διεθνούς κρουαζιέρας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων της αγοράς, το γειτονικό λιμάνι μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως βασική πύλη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ήπειρο και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας φιλοδοξεί να επενδύσει στην πολυτελή κρουαζιέρα, με μικρού και μεσαίου μεγέθους υπερσύγχρονα κρουαζιερόπλοια.
Όπως είναι γνωστό, οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, κατά την αποβίβασή τους, αναζητούν αυθεντικές βιωματικές εμπειρίες και, χωρίς αμφιβολία, η πόλη μας διαθέτει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απαιτούνται, για να αποτελέσει έναν αυστηρά επιλεγμένο ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
Για την κατάλληλη προετοιμασία του εδάφους, σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, εκπρόσωποι εταιριών κρουαζιέρας από το εξωτερικό θα επισκεφθούν την πόλη των Ιωαννίνων και θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν μία ολοκληρωμένη, αντιπροσωπευτική εικόνα για το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν μας. Για τα αξιοθέατα, τη φυσική ομορφιά, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τους χώρους εστίασης και την αγορά των παραδοσιακών τεχνών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, την αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών θα υποδεχθεί σήμερα, στις 10:30 το πρωί στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ.
Πριν και μετά τη συνάντηση, κατά την ολιγόωρη παραμονή τους, τα στελέχη εταιριών κρουαζιέρας, θα ξεναγηθούν, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Κάστρο, το ιστορικό κέντρο, το νησί, το ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. και τον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης, ενώ θα πάρουν και μία μικρή γεύση από την τοπική κουζίνα και τα κρασιά της περιοχής.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ