Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – «Τρέχουν» τα νέα έργα στο κέντρο της πόλης

Η ολοκλήρωση του κόμβου στο Δικαστικό Μέγαρο και οι παρεμβάσεις σε Χαρ. Τρικούπη και Πυρσινέλλα, αναμένονται προς το τέλος Σεπτεμβρίου – Σταματάει η πιλοτική πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας

 

Υπομονή λίγες ακόμη εβδομάδες, θα πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι της πόλης, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που «τρέχουν» στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του, την Τρίτη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων, Γιώργος Αρλέτος, τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί προς το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για τον κόμβο που έχει ήδη γίνει στη συμβολή της Λεωφόρου Δωδώνης με τις οδούς Ναπολέοντος Ζέρβα, Πυρσινέλλα, Κωνσταντίνου Ελευθερωτή και Σπυρίδωνος Σπύρου

Οι εργασίες όπως ανέφερε ο κ. Αρλέτος προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και ήδη έχει σχηματοποιηθεί ο κόμβος και απομένουν ακόμη σειρά έργων μέχρι να αποδοθεί ολοκληρωμένο το έργο στους πολίτες.

Ο κόμβος αναμένεται να δημιουργήσει ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας ενός εκ των πλέον κομβικών σημείων της πόλης με μεγάλη και συνεχή ροή οχημάτων. Ο κ. Αρλέτος εξήγησε ότι όπως όλα τα έργα έτσι και αυτό θα χρειαστεί χρόνο αν και ο ίδιος πιστεύει ότι θα βοηθήσει και θα διαμορφώσει ένα διαφορετικό πλαίσιο ασφάλειας και εύρυθμης λειτουργίας στο κυκλοφοριακό και τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Η αλλαγή πάντως στη φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης, είναι ορατή ενώ αυτή αναμένεται να αλλάξει κι άλλο όταν ξεκινήσουν τα έργα της ανάπλασης της πλατείας. Σύμφωνα με τον κ. Αρλέτο η έναρξη των έργων θα γίνει άμεσα ενώ οι εργασίες θα προχωρούν χωρίς να επιβαρύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

«Πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσουν οι εργασίες πρώτα από τον υπάρχοντα χώρο της πλατείας και έπειτα να προχωρήσουμε στο οδόστρωμα για να μη δημιουργούμε προβλήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Έργων.

Υπενθυμίζουμε πως το έργο στο Δικαστικό Μέγαρο, είναι ένας ισόπεδος κυκλικός κόμβος με διάμετρο κυκλικής νησίδας 22 μέτρα και εξωτερική 44 μέτρα, με πλάτος οδοστρώματος 8,50 μέτρα και πλακοστρωμένο δακτυλίδι της κυκλικής νησίδας. Με την ολοκλήρωση των έργων αναμένεται ο κόμβος να «πρασινίσει» και η είσοδος στην καρδιά της πόλης να αποκτήσει την αισθητική που της αρμόζει.

Η πεζοδρόμηση της Ανεξαρτησίας

Παράλληλα, χθες, ο κ. Αρλέτος ρωτήθηκε για την οδό Ανεξαρτησίας και το θέμα της πιλοτικής πεζοδρόμησης που λήγει και δεν πρόκειται σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο να δοθεί παράταση στην εφαρμογή του μέτρου.

«Η περίοδος πεζοδρόμησης ολοκληρώθηκε και το δημοτικό συμβούλιο θα είναι εκείνο που θα συζητήσει και θα λάβει αποφάσεις αξιολογώντας και τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από την περίοδο που εφαρμόστηκε η πιλοτική πεζοδρόμηση» είπε αναφέροντας ότι υπάρχουν μετρήσεις ροών και κυκλοφοριακών δεδομένων από την συγκεκριμένη περίοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ