Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ – Η Ήπειρος συναντά την Κρήτη και η πολυφωνία το ριζίτικο

Σήμερα στη Μονή Βελλάς η μεγάλη συναυλία με τους Δημήτρη Υφαντή και Νίκο Ζωιδάκη

 

Στην Ιερά Μονή Βελλάς θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου στα πλαίσια του έργου Polyphonia «Ανάπτυξη του Θεματικού Τουρισμού, μέσω της διατήρησης της Πολυφωνικής Μουσικής, ως μοναδικό στοιχείο της Διασυνοριακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Μετά από αρκετά εμπόδια λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε όλη τη χώρα με τις πυρκαγιές και την απαγορευτική διάταξη, ο Δήμος Πωγωνίου προσκαλεί το κοινό σε μία μεγάλη συναυλία όπου η Ήπειρος θα ανταμώσει την Κρήτη και η πολυφωνία και η πεντατονία θα συναντήσουν το ριζίτικο.

Στη σκηνή θα ανέβουν τα Πολυφωνικά Συγκροτήματα του Δήμου Πωγωνίου και του Ομίλου «Σελλοί» (Άνω Δρόπολη) με τους Δημήτρη Υφαντή και Νίκο Ζωιδάκη, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα πολυφωνίας.

«Μετά από αναβολές και αλλαγές, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους φίλους στον επιβλητικό χώρο της Ιεράς Μονής Βελλάς σε μία συναυλία που θα μας μείνει αξέχαστη. Η παράδοση και το πολυφωνικό τραγούδι, η Ήπειρος και η Κρήτη, ο Δημήτρης Υφαντής και ο Νίκος Ζωιδάκης μαζί με τα δυο πολυφωνικά σχήματα, θα μας ταξιδέψουν χαρίζοντάς μας μία υπέροχη αυγουστιάτικη βραδιά» σημείωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κωνσταντίνος Καψάλης.

Στο πρόγραμμα της συναυλίας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Υφαντής επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο πολιτισμός έχει την ικανότητα να ανυψώνει τις ψυχές των ανθρώπων.

«Θα είναι ένα ιδιαίτερο αντάμωμα που θα ενώσει τις καρδιές μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου στις 20:30. Νωρίτερα, στις 19:45,  θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις που αφορούν το πολυφωνικό τραγούδι και την ιστορία του.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού και στον χώρο θα μπορούν να παρευρίσκονται μόνο καθήμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ