Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – Στα σκαριά ο σχεδιασμός του νέου «Leader»

Το ενδιαφέρον δεκάδων επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων και αιρετών προσέλκυσε η ημερίδα ενημέρωσης – διαβούλευσης για το σχεδιασμό του νέου τοπικού προγράμματος «Leader» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας, στην Ελεούσα.

Την εκδήλωση πραγματοποίησαν ο Δήμος Ζίτσας και η Αναπτυξιακή «Ήπειρος Α.Ε.», με στόχο την ενημέρωση καθώς και την ανταλλαγή απόψεων με τον τοπικό πληθυσμό προκειμένου στη συνέχεια η «Ήπειρος Α.Ε.» να διαμορφώσει και να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης στο νέο πρόγραμμα «Leader».

«Είναι σημαντικό να καταθέσετε τις απόψεις και προτάσεις σας γιατί τώρα σχεδιάζεται το πρόγραμμα», ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους υπογραμμίζοντας πως το «Leader» «δεν είναι ουτοπία αλλά κάτι χειροπιαστό», όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.

«Είδαμε επιτυχημένες προσπάθειες την προηγούμενη φορά και από ιδιωτικές πρωτοβουλίες αλλά και τα έργα που υλοποιήσαμε εμείς ως Δήμος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο πρόγραμμα αλλά και τους στόχους του σχεδιασμού αναφέρθηκε επιγραμματικά ο Γενικός Διευθυντής της «Ήπειρος Α.Ε..» Γεώργιος Θεοχάρης επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η διαμόρφωση της πρότασης μετά από διαβούλευση με τους εν δυνάμει επενδυτές πριν κατατεθεί για χρηματοδότηση στο Υπουργείο.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κατά τόπους στους Δήμους Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας ευχαριστώντας το Δήμο Ζίτσας για τη μέχρι τώρα αγαστή συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε προκειμένου να ενημερωθούν  και να συμμετέχουν στην εκδήλωση όσο το δυνατό περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

«Είναι σημαντική η παρουσία σας απόψε εδώ και αναδεικνύει το επενδυτικό σας ενδιαφέρον» ανέφερε το στέλεχος της «Ήπειρος Α.Ε.» Ηλίας Μώκος, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους αναλύοντας στη συνέχεια τους θεματικούς στόχους καθώς και τις δράσεις ανά κατηγορία που περιλαμβάνονται στο τοπικό πρόγραμμα «Leader» και μπορούν να καταθέσουν τα επενδυτικά τους σχέδια έως 20 Μαρτίου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με υποβολή ερωτημάτων και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ