Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

ΔΟΜΠΟΛΗ – ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΑΡΕ – ΔΩΔΩΝΗΣ – Προοπτικές αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού φόρτου

Υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο για τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο σε ένα νευραλγικό σημείο για την κίνηση στην πόλη

 

Με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ υπογράφτηκε την Παρασκευή η σύμβαση κατασκευής του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Δωδώνης, Δομπόλη και Κενάν Μεσαρέ.

Ο κυκλικός κόμβος που περιλαμβάνει και τις απαραίτητες εργασίες οδοποιϊας, υδραυλικών έργων και οδοφωτισμού, αλλά και έργα πρασίνου αναμένεται να αποφορτίσει σημαντικά την κυκλοφορία στη συγκεκριμένη περιοχή, αναβαθμίζοντας επιπλέον και την αισθητική εικόνα.

Η σύμβαση υπογράφτηκε το πρωί της Παρασκευής, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων Γ. Αρλέτο να τονίζει σε δηλώσεις του ότι γίνεται ένα ακόμη βήμα προς τη βελτίωση και αποφόρτιση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος στις παρυφές της εισόδου της πόλης.

Όπως αναφέρει ακόμη σε δήλωσή του ο δήμαρχος κ. Ελισάφ: «Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο που απαντά σε κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών».

Συγκεντρωτικά το έργο του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της οδού Δομπόλη με τη λεωφόρο Δωδώνης και τη λεωφόρο Κενάν Μεσαρέ περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα :

• Κυκλικός δακτύλιος κόμβου

• Κλάδος προς την οδό Δομπόλη

• Κλάδος προς τη λεωφόρο Δωδώνης με κατεύθυνση το κέντρο των Ιωαννίνων

• Κλάδος προς τη λεωφόρο Κενάν Μεσαρέ

• Κλάδος προς τη λεωφόρο Δωδώνης με κατεύθυνση την Άρτα.

Το έργο διασφαλίζει την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη και συνεχή κίνηση των οχημάτων επί των προαναφερόμενων οδών στον συγκεκριμένο κόμβο, αλλά και την άνετη και ασφαλή κίνηση των πεζών και των ατόμων με αναπηρία, προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο μέσω των πεζοδρομίων όσο και μέσω των διαβάσεων που προβλέπονται να κατασκευαστούν.

Καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων

Τους τελευταίους μήνες έχουν υπογραφεί και άλλες συμβάσεις έργων στο δήμο Ιωαννιτών, ωστόσο τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Μάλιστα, για συγκεκριμένα έργα μείζονος σημασίας όπως είναι η ανακατασκευή της Λεωφόρου Γράμμου, η καθυστέρηση σύμφωνα με πληροφορίες έχει προκαλέσει και την διοικητική παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών, που έχουν ενημερώσει τον ανάδοχο με έγγραφο επίσπευσης της έναρξης των εργασιών.

Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και σε άλλα έργα με καθυστερήσεις και τον κ. Αρλέτο να τονίζει πως υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται και με τις ανατιμήσεις των υλικών, όπως όμως και με το ότι αρκετές εταιρείες έχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα με την εκτέλεση έργων, το ίδιο χρονικό διάστημα ενόψει της ολοκλήρωσης της προγραμματικής περιόδου ως το τέλος του 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ