Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 – Συνέχεια ευχαριστιών από υποψήφιους βουλευτές

Νέες ανακοινώσεις προς τους ψηφοφόρους τους, με ταυτόχρονο σχολιασμό του εκλογικού αποτελέσματος, απέστειλαν χθες, και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Ιωαννίνων.
Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωσή της, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Κεφάλα, αναφέρει και τα εξής: «Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την Κυριακή έδωσε στη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία ισχυρή εντολή διακυβέρνησης της χώρας από μία αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση, απορρίπτοντας την πολιτική στάση και τακτική του μηδενισμού και της «μαύρης» προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην ιστορική πρόκληση και αναγνώρισαν ως απολύτως κυρίαρχη την πολιτική πρόταση της Ν.Δ. που κράτησε τη χώρα, την κοινωνία και την οικονομία όρθιες στις αλλεπάλληλες κρίσεις. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο και ανοίγει ένα νέο δρόμο για τη χώρα που θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και καλύτερες προοπτικές για τους πολίτες. Το ίδιο μήνυμα έστειλαν και οι πολίτες των Ιωαννίνων, αναδεικνύοντας τη Ν.Δ σε πρώτη δύναμη με πολύ μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ως υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων, θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες σε προσωπικό επίπεδο προς τις χιλιάδες των εκλογέων στο νομό που με τίμησαν με την ψήφο τους. Αισθάνομαι βαριά την ευθύνη και το χρέος απέναντί τους και δεσμεύομαι ότι, όπως έπραξα και στην προηγούμενη τετραετία, το ίδιο θα προσπαθήσω να κάνω και στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, με μοναδικό γνώμονα την προώθηση λύσεων για ζητήματα της περιοχής των Ιωαννίνων. Οφείλω τέλος να συγχαρώ και τους συνυποψηφίους μου για την δική τους πορεία και τον κοινό νικηφόρο προεκλογικό αγώνα».
Η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μερόπη Τζούφη αναφέρει σε δήλωσή της: «Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ιδιαίτερα αρνητικό και απρόσμενο για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δημιουργώντας μια δύσκολη κατάσταση που καλούμαστε να ξεπεράσουμε άμεσα. Ωστόσο, η μάχη δεν έχει τελειώσει. Οι αγώνες της Αριστεράς θα συνεχιστούν, οι αξίες και τα ιδανικά θα παραμείνουν. Δυστυχώς, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, οι προοδευτικές ιδέες υποχωρούν και οι πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε συντηρητικά κόμματα, σε δεξιές και ακροδεξιές κυβερνήσεις.
Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην εκλογική περιφέρεια των Ιωαννίνων. Το ποσοστό του 24.4%, αν και αισθητά χαμηλότερο από αυτό του 2019 (36.4%), παραμένει υψηλό και πάνω από το πανελλαδικό αποτέλεσμα. Τους ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκαν για τέταρτη συνεχή φορά, με σημαντικό αριθμό ψήφο. Η ευγνωμοσύνη μου, αλλά και η ευθύνη μου απέναντι σε όλον αυτόν τον κόσμο, παραμένει μεγάλη. Ευχαριστώ επίσης τις συνυποψήφιες και τους συνυποψήφιους μου, τις συντρόφισσες και του συντρόφους, τις φίλες και τους φίλους του κόμματος, που έδωσαν με πείσμα τη μάχη του εκλογικού αγώνα στην περιοχή μας.
Τα συλλογικά μας όργανα έχουν ήδη ξεκινήσει την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Το βέβαιο είναι πως χρειάζεται ανασύνταξη, ουσιαστική αυτοκριτική και ανάληψη της ευθύνης, ώστε με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα να παλέψουμε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Να αποτρέψουμε έναν παντοδύναμο και ανεξέλεγκτο ηγεμόνα-πρωθυπουργό να καταργήσει όλες τις κατακτήσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα. Να καταστήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μια ισχυρή και μαχητική αντιπολίτευση, στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των νέων. Μπορεί να πέσαμε, αλλά θα σηκωθούμε και θα συνεχίσουμε».
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Κωνσταντίνος Γάτσιος, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην κεντρική πολιτική σκηνή ξεκίνησε και αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο των εκλογών. Πιστεύω, όμως, πως ένα ακόμη πιο σημαντικό καθήκον βρίσκεται μπροστά από όλους μας και αυτό θα είναι να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησε χθες και να καταφέρουμε στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους μας ψήφισαν και να βεβαιώσω τον λαό της Ηπείρου πως το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί υπεύθυνα και πατριωτικά για την πρόοδο της χώρας. Επίσης, θέλω προσωπικά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε εκείνους τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους υπόσχομαι ότι δεν θα πάψω να αγωνίζομαι για το καλό της Ηπείρου μας και της Ελλάδας.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου για τον κοινό μας αγώνα και να συγχαρώ τον Γιάννη Τσίμαρη για την εκλογή του».
Σε μήνυμά της, η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αντωνία Κορτζή, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Συμπολίτισσες και συμπολίτες, στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχα την τιμή να δω το όνομά μου να συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιο της μεγάλης Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων. Ο αγώνας που δόθηκε από πλευράς μου τις τελευταίες 30 μέρες ήταν πρωτόγνωρος, κοπιώδης και έντιμος για αυτό και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εσάς που στηρίξατε αυτή την προσπάθειά μου.
Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας έδωσαν την ηχηρή απάντηση του ελληνικού λαού στο ερώτημα ποιος πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα κατά την επομένη τετραετία. Έδειξαν με σαφή τρόπο την επιθυμία του να συνεχιστεί η διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά θητεύων Πρωθυπουργός αυξάνει τα ποσοστά του. Το μήνυμά του ήταν ότι απαιτείται μια αυτοδύναμη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση για όλους τους Έλληνες μακριά από διχασμούς, που θα προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα. Μετά το αποτέλεσμα οφείλουμε, ως συνειδητοί πολίτες, να δώσουμε ένα βροντερό παρόν και στις επόμενες κάλπες, για ένα νέο θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας, για ένα νέο θρίαμβο της πατρίδας μας. Με γνώμονα τα παραπάνω, εγώ θα τιμήσω την εμπιστοσύνης σας συνεχίζοντας τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον των Ιωαννίνων, κρατώντας ψηλά τα λάβαρα των δημοκρατικών αξιών και της ηθικής της παράταξής μας και έχοντας πάντα κατά νου τους στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη «Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει να ‘σαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος. Εδώ που έφθασες λίγο δεν είναι, τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα».
Ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, επισημαίνει, για το αποτέλεσμα των εκλογών: «Με την ολοκλήρωση και της διαδικασίας της καταμέτρησης των ψήφων, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους χιλιάδες συμπολίτες που με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Ήταν μια εκλογική μάχη την οποία έδωσα με κίνητρο την αγάπη μου για τα Γιάννενα και την πίστη μου στην προοπτική που έχει αυτή η περιοχή και οι άνθρωποί της. Μοιράστηκα με πολλούς συμπολίτες μου ένα όραμα για τη δίκαιη ανάπτυξη της περιοχής που συναντούσε την ανάπτυξη της χώρας. Τους ευχαριστώ ειλικρινά για το αποτύπωμα αυτών των συζητήσεων στις σκέψεις και στις προτάσεις μου για την περιοχή.
Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ θερμά τους εκλεγέντες βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων και τους εύχομαι καλή δύναμη στο έργο τους για την πρόοδο της περιοχής μας. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών δεν ήταν αυτό που θέλαμε ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.. Ωστόσο, ξεκινά μια διαφορετική μάχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση που τον ενέταξε ο λαός θα δώσει αυτή τη μάχη με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας, επιμένοντας στην υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των αδύναμων κοινωνικών ομάδων και προτάσσοντας τα επίδικα της δημοκρατίας και των θεσμών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ