Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΕΛ.ΑΣ. – «Μονόδρομος» η ανανέωση των μηχανών των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ

Αίτημα από την ΕΑΥΙ, προς τον Κ. Τσουβάλα, για τις μοτοσικλέτες που χρησιμοποιεί η Ομάδα, οι οποίες έχουν ήδη «γράψει» εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα λειτουργίας, με αναπόφευκτες και τις φθορές και τις βλάβες –  Ικανοποιητική η κατάσταση στην συνοριογραμμή με την Αλβανία

 

Σημαντικές και ουσιαστικές επισκέψεις, είχε την Τετάρτη, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο κ. Τσουβάλας, συναντήθηκε με τον Γενικό και τους Διευθυντές Διευθύνσεων Αστυνομίας της Γενικής Ηπείρου όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί αναλυτικά για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας – Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου – Ιονίων Νήσων.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, το μεγαλύτερο ποσοστό που προσεγγίζει, ίσως και να ξεπερνά το 80% της συνολικής προμήθειας του επιχειρησιακού εξοπλισμού έχει ήδη κατανεμηθεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας, όπως και στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περιπολικά και συμβατικά οχήματα, μέσα ατομικής προστασίας, όπως αλεξίσφαιρα γιλέκα και πολλά άλλα, έχουν ήδη παραδοθεί και χρησιμοποιούνται από τους αστυνομικούς των διευθύνσεων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του μεγαλύτερου εξοπλιστικού προγράμματος, προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ που υλοποίησε ποτέ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την Ελληνική Αστυνομία.

Ωστόσο, μεταξύ άλλων στον κ. Τσουβάλα τέθηκε το ζήτημα της απόλυτης αναγκαιότητας για την αντικατάσταση και ανανέωση του εξοπλισμού και των μέσων των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ καθώς οι μοτοσικλέτες που χρησιμοποιεί η ομάδα αυτή, έχουν αγοραστεί το 2010 και έχουν ήδη «γράψει» εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα λειτουργίας, με αναπόφευκτες και τις φθορές και τις βλάβες.

Αυτό αυξάνει την πιθανότητα του κινδύνου για τους εποχούμενους αστυνομικούς και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων ζήτησε από τον κ. Τσουβάλα να εξεταστεί το αίτημα το συντομότερο δυνατόν.

Αναφορικά τέλος με την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα της χώρας, ο κ. Τσουβάλας τόνισε ότι στην Ήπειρο, και στη συνοριογραμμή με την Αλβανία, η κατάσταση είναι εξαιρετικά ικανοποιητική, χωρίς να διαπιστώνονται κάποια ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ στον Έβρο, όπου έχει υλοποιηθεί ένα τεράστιο έργο με την κατασκευή του φράχτη κατά μήκος του ποταμού και των συνόρων, ο κ. Τσουβάλας είπε πως η ΕΛ.ΑΣ εργάζεται συστηματικά και μεθοδικά για να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή επιβουλής στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας.

 

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ