Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

ΕΛ.ΑΣ. – Προήχθη σε Υποστράτηγο ο Κ. Δούβαλης και παρέμεινε στην Ήπειρο

Υπό την προεδρία του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, και τη συμμετοχή δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε ως εξής τους αντιστράτηγους της Αστυνομίας, ως εξής:

Διατηρητέο τον Γεώργιο Γιάννινα και ευδόκιμα τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου προϊσταμένου Επιτελείου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνέχεια, υπό την προεδρία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Σκούμα και τη συμμετοχή του αντιστράτηγου Αστυνομίας Γεωργίου Γιάννινα και του Αντιστρατήγου Στρατού Ξηράς Γεωργίου Κωστίδη, συνεδρίασε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων και έκρινε τους 22 υποστράτηγους της Ελληνικής Αστυνομίας (20 Γενικών Καθηκόντων, έναν Ειδικών Καθηκόντων-Υγειονομικό-Ιατρό και μία Ειδικών Καθηκόντων Εγκληματολογικών Εργαστηρίων).

Συγκεκριμένα, έκρινε προακτέους στο βαθμό του αντιστρατήγου, για την κάλυψη τριών κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους υποστράτηγους Γενικών Καθηκόντων Λάζαρο Μαυρόπουλο, Γεώργιο Κανέλλο και Γεώργιο Δούβαλη.

Τοποθετήσεις αντιστρατήγων

Επιπλέον, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, τοποθετήθηκαν οι αντιστράτηγοι ως εξής:

Γεώργιος Γιάννινας, ως υπαρχηγός του Σώματος,

Λάζαρος Μαυρόπουλος, ως προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,

Γεώργιος Κανέλλος, ως γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος,

Γεώργιος Δούβαλης, ως γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Οι τοποθετήσεις υποστρατήγων

Τέλος, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, έγιναν οι τοποθετήσεις των υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την απόφαση ο νέος υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο οποίος προήχθη, παραμένει στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.

Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ