Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Εμπλοκή με το Κλειστό της Ξιφασκίας

Όπως έγινε γνωστό από τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, στο Κλειστό που προορίζονταν για τα Γιάννενα, θα γίνει το 2ο Mega εμβολιαστικό κέντρο – Αλ. Καχριμάνης: «Πρόκειται για λόγους δημόσιας υγείας. Θα μιλήσω με τον Αδ. Γεωργιάδη»

 

Μια ξαφνική «εμπλοκή» προέκυψε ξαφνικά με το Κλειστό της Ξιφασκίας στο Ελληνικό το οποίο και προορίζονταν για να έρθει, μετά το καλοκαίρι, στα Γιάννενα.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, το 2ο Mega εμβολιαστικό κέντρο για τον covid-19 στα πρότυπα του σύγχρονου εμβολιαστικού κέντρου στο Μαρούσι, θα δημιουργηθεί στο Ελληνικό.

H εξέλιξη αυτή αλλάζει πιθανώς τα σχέδια που υπήρχαν για τα Γιάννενα, μετά και τις πριν από λίγους μήνες, διαβεβαιώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη ότι το Κλειστό της Ξιφασκίας, μετά το καλοκαίρι θα… μετακομίσει στα Γιάννενα. Μάλιστα την διαβεβαίωση του κ. Γεωργιάδη, επί της ουσίας, είχε επικυρώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, η επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη υγειονομική πρόκληση της χώρας, υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του υπουργείου Υγείας και με την κρίσιμη εμπλοκή της Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των Ενόπλων Δυνάμεων, αναμένεται να προχωρήσει με γρηγορότερα βήματα καθώς θα έχουμε όλο και περισσότερες δόσεις, από τον Απρίλιο και μετά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εμβολιαστικός σταθμός στο Ελληνικό,  θα αναπτυχθεί στις εγκαταστάσεις του ολυμπιακού κέντρου ξιφασκίας που βρίσκεται στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Για την επιλογή έπαιξαν ρόλο τόσο ο χώρος που κρίθηκε ως καταλληλότερος.

Η οργάνωση του κέντρου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, από τη σωστή στελέχωση και την κατασκευή ειδικών χώρων αναμονής σε αυτά μέχρι τη μέριμνα για παροχή τάμπλετ στους γιατρούς, την κατασκευή γραμμών εμβολιασμού κ.ά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης, οι εργασίες στο Κλειστό της Ξιφασκίας έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές της εβδομάδας και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα.

Σε επικοινωνία του «Α», με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο Αλ. Καχριμάνης, δήλωσε πως είναι μια νέα εξέλιξη, σημειώνοντας ωστόσο με έμφαση πως προέχουν πάντα οι λόγοι δημόσιας υγείας, κυρίως στην εποχή της πανδημίας που ζούμε.

«Θα μιλήσω άμεσα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη», σημείωσε με νόημα χθες, ο κ. Καχριμάνης.

Οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Εξάλλου, οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία στο emvolio.gov.gr.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 4 Μαρτίου, ανακοινώθηκε ότι οι εμβολιασμοί πολιτών για τον κορωνοϊό έχουν φθάσει το 1.024.711.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες χώρες σε επίπεδο υλοποίησης του προγράμματος εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και αξιοποίησης των δόσεων από κάθε φιαλίδιο. Από τη μεριά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι έχουν καταγραφεί μόνο 6 περιπτώσεις με αλλεργική αντίδραση μετά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στην Ελλάδα συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Tο Υπουργείο Υγείας υλοποιεί βήμα – βήμα το σχέδιό του για τη δημιουργία του «τείχους» ανοσίας που θα βάλει τέλος στην υγειονομική κρίση που έχει φέρει τα πάνω κάτω σε οικονομία και κοινωνική ζωή.

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ