Προ των πυλών βρίσκονται, νέες και ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, από τα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, τα οποία το πρωί της Τετάρτης, προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία στα γραφεία της διεύθυνσης του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων βρέθηκε στη διεύθυνση και επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με τον Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Γιάννη Βλάχο να κάνει λόγο για μία εφιαλτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες σε ένα εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον, με το ίδιο το Κράτος να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της επιχειρηματικότητας.
«Τα χρέη των συναδέλφων μας διογκώνονται καθημερινά και μαθαίνουμε τώρα, ότι επιχειρείται να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες είσπραξης των οφειλών από τα ΚΕΑΟ σε εισπρακτικές εταιρίες. Έχουμε συναδέλφους που κάθε μέρα μένουν εκτός της υγειονομικής και ασφαλιστικής κάλυψης επειδή καθυστέρησαν για έναν ή δύο μήνες να πληρώσουν τις εισφορές ή να καλύψουν τις ρυθμίσεις τους, με τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους να μένουν ακάλυπτα. Καλούμαστε να ξοδεύουμε κάθε μήνα και περισσότερα ώστε να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις των υπουργείων και της κυβέρνησης για τα ψηφιακά τιμολόγια και όλες τις άλλες εφαρμογές που το μόνο που προσθέτουν, είναι νέα βάρη και έξοδα που σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό δημιουργούν μία δραματική κατάσταση σε όλους τους κλάδους», ανέφερε ο κ. Βλάχος.





