Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – Μείζον ζήτημα οι συνταξιοδοτήσεις της επόμενης πενταετίας

«Καμπανάκι» από τους αστυνομικούς της περιοχής, που ζητούν νέες προσλήψεις και τοποθετήσεις προσωπικού

Ένα μείζον ζήτημα φέρνουν στο προσκήνιο οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων, οι οποίοι «χτυπούν» το δικό τους «καμπανάκι».
Ο λόγος για τα σημαντικά προβλήματα στην αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, που αναμένεται να προκύψουν σε πενταετίας, προβλήματα που επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων ενόψει της συνεδρίασης του συμβουλίου μεταθέσεων στο τέλος του μήνα.
Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, ο αριθμός των αιτήσεων προς αποχώρηση για λόγους συνταξιοδότησης από αστυνομικούς που υπηρετούν στην Αστυνομική Διευθύνση Ιωαννίνων στο τέλος του 2021 έφτασε τα 25 άτομα, ωστόσο το πλέον αντηχητικό είναι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΥΙ, Ανέστης Κωνσταντινίδης, ότι πολλοί περισσότεροι έκαναν αίτηση παραμονής στην υπηρεσία, παρότι έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Σε πρακτικό επίπεδο όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει, ότι σε βάθος πενταετίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων,. θα έχουν αποχωρήσει 200-250 αστυνομικοί με σύνταξη, ενώ οι προσλήψεις και τοποθετήσεις προσωπικού εδώ και χρόνια υπολείπονται κατά πολύ του αριθμού των ετήσιων αποχωρήσεων, που είναι πολύ πιο μικρές.
«Σήμερα και για τον επόμενο χρόνο, η περιοχή των Ιωαννίνων διατηρεί έναν ικανοποιητικό αριθμό και επίπεδο αντίστοιχα αστυνόμευσης, με περίπου 1000 άτομα. Αν όμως δεν υπάρχουν τοποθετήσεις νέων συναδέλφων, στην επόμενη πενταετία θα έχουμε 200-250 αστυνομικούς λιγότερους, επομένως θα αντιμετωπίσουμε ως τοπική κοινωνία ένα τεράστιο πρόβλημα και γι’ αυτό καλούμε άμεσα τους τοπικούς φορείς και την πολιτική ηγεσία να δράσει και να λάβει μέτρα. Σήμερα, είναι μεγάλος ο αριθμός των υπηρετούντων συναδέλφων άνω των 55 ετών, που έχουν ώριμα δικαιώματα συνταξιοδότησης, οι οποίοι αυτονόητα, δε μπορούν να είναι στο δρόμο τα επόμενα χρόνια, επομένως είναι ένα ζήτημα που θα κληθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ