Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

«ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» – Ζητά την αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Θα απέχει από την σημερινή συνεδρίαση η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»

 

Επιστολή με την οποία εκφράζει τη διαφωνία της για τον ορισμό της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου παραμονή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ζητώντας την αναβολή και την σύγκλησή της δια ζώσης, έστειλε στον πρόεδρο του Σώματος η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα».

Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά τα ακόλουθα: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, μετά την πρόσκληση που λάβαμε για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 24 Μαρτίου θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Η συνεδρίαση δεν έχει επείγοντα χαρακτήρα καθώς αφορά μια ενημερωτική διαδικασία για μια ειλημμένη απόφαση της δημοτικής αρχής, μιας και το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων έχει υποβληθεί και εγκριθεί ήδη

Η επιλογή της μέρας και της ώρα (καθημερινή και εργάσιμη, παραμονή της εθνικής επετείου) δεν είναι η κατάλληλη.

Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε την αναβολή της και την σύγκλησή της δια ζώσης, παρουσία των μελετητών έτσι ώστε να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος και να υπάρχει πιο πλήρης ενημέρωση».

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Παράλληλα, σε ανακοίνωση της η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», κάνει γνωστό πως θα απέχει από την σημερινή συνεδρίαση.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Η δημοτική αρχή για ακόμα μια φορά απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζοντας την διεξαγωγή της συνεδρίασης σε εργάσιμη μέρα και ώρα. Πρακτικά αποκλείει κάθε εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο δημοτικό σύμβουλο από την συμμετοχή αλλά και κάθε εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο της πόλης από την παρακολούθηση της συνεδρίασης.

Καλούμε πρώτα και κύρια όλες τις γυναίκες της πόλης -¨ανεξάρτητα από το αν κατέχουν αιρετές θέσεις ή όχι – που μαζί με την εργασία είτε ως μισθωτές είτε ως αυτοαπασχολούμενες, έχουν και την ευθύνη των παιδιών τους να καταλάβουν ότι αυτοί που «αγωνιούν» για τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά είναι οι πρώτοι που βάζουν εμπόδια για τη συμμετοχή τους. Η δημοτική αρχή που μοίραζε τριαντάφυλλα στις 8 Μάρτη για τη μέρα της γυναίκας, «ξέχασε» τα γυναικεία δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και όρισε συνεδρίαση σε μέρα που μπορούσε να διασφαλίσει ότι δεν θα δεχτεί κριτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων από την κομμουνίστρια δημοτική σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ιωαννιτών.

Όσα τεχνάσματα και αν αξιοποιήσει όμως, δεν μπορεί να κρύψει ότι στις 182 σελίδες του προαποφασισμένου ούτως ή άλλως Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που  συζητιέται την Πέμπτη 24-3-2022, δεν προβλέπεται καμία νέα θέση εργασίας, άρα κάθε στάδιο διαχείρισης απορριμμάτων κρύβει μια νέα ιδιωτικοποίηση και ένα νέο λογαριασμό για το λαό. Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό όχι μόνο της επικεφαλής της αλλά και όλων των εργαζόμενων γυναικών δημοτικών συμβούλων, θα απέχει από τη συνεδρίαση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ