Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Απόφαση «ανάσα» για τις ατομικές επιχειρήσεις

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου δέχθηκε την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γρ. Γκίκα, για «κούρεμα» των οφειλών από τις εισφορές ατομικών επιχειρήσεων προς το Επιμελητήριο από το 2018, αλλά και για ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού, χωρίς οι οφειλές αυτές να βεβαιωθούν στην Εφορία

 

 

Μια εξαιρετικά σημαντική πρόταση που αναμένεται να δώσει «ανάσα» σε πολλές ατομικές επιχειρήσεις, κατέθεσε προς τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», Γρηγόρης Γκίκας, πρόταση που έγινε καταρχάς αποδεκτή.

Σύμφωνα με την πρόταση της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο», ζητείται να ληφθεί απόφαση για το «κούρεμα» καταρχάς των οφειλών από τις εισφορές ατομικών επιχειρήσεων προς το Επιμελητήριο από το 2018 και ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού στη συνέχεια, χωρίς οι οφειλές αυτές να βεβαιωθούν στην Εφορία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, η πρόταση του κ.  Γκίκα κατατέθηκε στη συνεδρίαση της διοίκησης το βράδυ της Τετάρτης με τον επικεφαλής της παράταξης να τονίζει επιπλέον, ότι θα πρέπει να αναζητηθεί και κάποια αντίστοιχη φόρμουλα και για τις επιχειρήσεις στο ΓΕΜΗ.

«Το 2022 και το 2023 είναι και αναμένεται να είναι αντίστοιχα, πολύ δύσκολες χρονιές για τις επιχειρήσεις. Αφού λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα, τότε θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε και να προχωρήσουμε σε γενναίο κούρεμα των οφειλών των ατομικών επιχειρήσεων και σε ρύθμιση του υπολοίπου, χωρίς να βεβαιώνουμε τις οφειλές στην Εφορία», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δημητρίου αποδέχθηκε την πρόταση, σημειώνοντας όμως, ότι μπορεί να γίνει μόνο για τις ατομικές επιχειρήσεις και όχι για αυτές που είναι στο ΓΕΜΗ.

«Στο πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης στη Μυτιλήνη, ζητήσαμε από τον υπουργό να αποστείλει εγγράφως την προφορική του διαβεβαίωση, ότι θα χαρίσει τις οφειλές του 2020 και του 2021, αλλά και να εξηγήσει τι θα γίνει με όσους έχουν πληρώσει κανονικά.

Περιμένουμε…», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Για την Επιτροπή Τουρισμού

Παράλληλα, ένα ακόμη θέμα που τέθηκε στη συνεδρίαση από τον κ. Γκίκα είχε να κάνει με τους λόγους για τους οποίους το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δε συμμετέχει στην Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών, με τον επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» να μεταφέρει την θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Λώλη, ότι δε ζητήθηκε ποτέ να πάρει μέρος σε αυτό το όργανο.

«Καλά είναι τα ταξιδάκια στο εξωτερικό, καλές είναι και οι συμμετοχές των μελών της διοίκησης στις εκθέσεις, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο μετρήσιμο μέγεθος και ένας απολογισμός. Επίσης, δε γίνεται να αποφασίζονται στην Επιτροπή Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών ενέργειες προβολής και διαφήμισης του τουριστικού προϊόντος της πόλης μας και το Επιμελητήριο να μην παίρνει μέρος σε αυτές τις συζητήσεις», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Ο κ. Δημητρίου ωστόσο τόνισε, ότι το Επιμελητήριο συμμετέχει στην άτυπη Επιτροπή, που έχει συσταθεί επίσης στον δήμο Ιωαννιτών και είναι υπό την άμεση εποπτεία και ευθύνη του δημάρχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ