Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – «Κόντρα» με… άρωμα βουλευτικών εκλογών

Μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και του προέδρου, με αφορμή την υποψηφιότητα του δεύτερου στις βουλευτικές εκλογές – Το μείζον ζήτημα του επανασχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, για τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, κρατά στο προσκήνιο ο Γρ. Γκίκας

 

Την σύμβαση για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων του Πνευματικού Κέντρου και του παλιού δημαρχείου υπέγραψαν ο αντιδήμαρχος –  αναπληρωτής δημάρχου Βαγγέλης Πήχας και ο ανάδοχος.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκατομμύρια ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Η ενεργειακή – κτιριακή και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου, περιλαμβάνει το σύνολο των παρεμβάσεων που απαιτούνται και εξασφαλίζουν την λειτουργία του σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και με υποδομές σύγχρονες και φιλικές περιβαλλοντικά.

Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου θα μετατραπεί σε Κέντρο Πολιτισμού και Μουσικής  και θα φιλοξενεί το Δημοτικό Ωδείο, την Συμφωνική Ορχήστρα, έναν Σύγχρονο Εκθεσιακό Χώρο και έναν πολυχρηστικό Χώρο Εκδηλώσεων.

Οι παρεμβάσεις στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, θα εξελιχθούν συνδυαστικά με αυτές στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου ολοκληρώνοντας τον στόχο της μετατροπής του μεν πρώτου σε κτίριο διοίκησης  και του δευτέρου σε αμιγές πολιτιστικό κτίριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ