Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Διεκδικεί γενναία μείωση τώρα των δημοτικών τελών

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ιωαννιτών προχώρησε το πρωί της Παρασκευής το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων μαζί με εκπροσώπους 35 συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργατικά σωματεία, αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και άλλους φορείς, διεκδικώντας γενναία μείωση τώρα των δημοτικών τελών ως μέτρο προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια.
Η παράσταση διαμαρτυρίας ως δράση αποφασίστηκε πριν τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, για τον συντονισμό του κοινού αγώνα των πολιτών, ώστε να προστατευθεί το λαϊκό εισόδημα και να προστατευθεί από την ακρίβεια.
Η διαφοροποίηση που προκάλεσε και μία μικρή εστία έντασης υπήρξε όταν ο δήμαρχος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΙ Νίκο Έξαρχο, αρνήθηκε να δεχθεί την αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, οι οποίοι αποφάσισαν να ανέβουν όλοι μαζί τα σκαλιά του δημαρχιακού μεγάρου, φτάνοντας στον προθάλαμο του γραφείου του δημάρχου και απαιτώντας να συναντηθούν μαζί του.
Όμως, η συνάντηση δεν έγινε και αφού ο κ. Έξαρχος μίλησε στα τοπικά μέσα αποχώρησαν ειρηνικά από το δημαρχείο. Στις δηλώσεις του ο κ. Έξαρχος τόνισε, ότι ο δήμος Ιωαννιτών έχει επιβάλει και εφαρμόζει τα ακριβότερα ανταποδοτικά τέλη στη ΒΔ Ελλάδα, για την αποκομιδή και τον οδοφωτισμό αντίστοιχα.
Ο κ. Έξαρχος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι της πόλης πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση της δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενταθεί ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή των Γιαννιωτών στην παράσταση διαμαρτυρίας την επόμενη Τετάρτη 11/5 στις 10 π.μ. στη ΔΕΗ ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες και στις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς.
Τέλος σχολίασε τις τελευταίες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τη μείωση στην τιμή του ρεύματος υποστηρίζοντας, ότι δεν απαντούν στις διεκδικήσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος αφού την ενεργειακή ακρίβεια πάλι καλείται να την πληρώσει ο λαός, είτε ως πελάτης μέσα τους λογαριασμούς, είτε ως φορολογούμενος από τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ