Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ – Ζητούν παρέμβαση της Πρυτανικής Αρχής

Σε μια σημαντική παρέμβαση προχώρησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι επτά Σχολών και Τμημάτων στο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που ζητούν παρέμβαση της πρυτανικής αρχής και του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου σε δύο μείζονα για τους φοιτητές ζητήματα.
Ειδικότερα, το πρωί της Παρασκευής μέλη των επτά Συλλόγων πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο Μεταβατικό κτίριο, εκφράζοντας τα αιτήματά τους, που παρουσίασε και στα τοπικά μέσα, ο Παναγ. Χούσος, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου στην Ιατρική Σχολή.
Το πρώτο ζήτημα που προκαλεί αντιδράσεις στη φοιτητική κοινότητα είναι οι ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών στα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου, με τους Συλλόγους να κάνουν κάνουν λόγο για «παρωδία» και να ζητούν να γίνουν αποδεκτές οι εκπροσωπήσεις των φοιτητών, όπως αυτές προκύπτουν μέσα από τις θεσμικά κατοχυρωμένες διαδικασίες.
Το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται με την κατάργηση της διδακτικής επάρκειας για τους πτυχιούχους Σχολών και Τμημάτων με βάση το άρθρο 99 του Νόμου Κεραμέως που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.
Όπως εξήγησε ο κ. Χούσος, απομειώνεται η δύναμη του πτυχίου, με τους φοιτητές να είναι υποχρεωμένοι, ακόμη κι αν έχουν περάσει τις εξετάσεις όλων των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών, να παρατείνουν τις σπουδές τους, για άγνωστο διάστημα και με πολύ μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο.
«Για όλα αυτά τα ζητήματα ζητάμε μία ξεκάθαρη παρέμβαση από τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανάλογη με αυτές που έχουν ήδη κάνει και άλλα πανεπιστήμια», ανέφερε ο κ. Χούσος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ