Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Σε αναζήτηση προσωπικού τα καταστήματα εστίασης

Η άρση πολλών περιοριστικών μέτρων, έχει δώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα την ευκαιρία στον κλάδο της εστίασης να πάρει και πάλι τα πάνω του, μετά από ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο χρονικό διάστημα.

Έτσι, σταδιακά, το κλίμα αλλάζει καθώς βαδίζουμε ολοταχώς για την καλοκαιρινή περίοδος και άρα αλλάζει η ψυχολογία και η διάθεση του κόσμου που θέλει να βγει έστω και για ένα καφέ ή μια μπύρα.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ και πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Ιωαννίνων, Χρήστος Τάτσης ρωτήθηκε για τα στοιχεία επισημαίνοντας ότι ήταν μονόδρομος η ανοδική τάση μιας και το προηγούμενο διάστημα η κίνηση ήταν πτωτική.

«Η εστίαση ήταν στο ναδιρ… λογικό ήταν κάποια στιγμή να υπάρξει και μια ανοδική πορεία. Ωστόσο τίποτα δεν είναι ίδιο με τις χρονιές προ πανδημίας καθώς έχουν ανέβει κατακόρυφα τα κόστη της κάθε επιχείρησης χωρίς οι αυξήσεις αυτές να ενσωματωθούν-μέχρι στιγμής- στο προϊόν είτε είναι καφές, είτε φαγητό είτε ποτό» τονίζει.

Την ίδια ώρα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εστίασης είναι οτι δεν μπορούν να βρουν εργαζόμενους. Σέρβις, μπουφέ, μπαρ …οι θέσεις πολλές και η προσφορά ελάχιστη. Με δυσκολία βγαίνουν οι βάρδιες ενώ η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί τρομερά ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία μεγάλων καταστημάτων εστίασης. «Δεν ξέρουμε που οφείλεται. Αφενός με την πανδημία και το κλείσιμο της εστίασης πολλοί εργαζόμενοι αναζήτησαν άλλη δουλειά και τώρα δεν θέλουν να επιστρέψουν. Από την άλλη δεν βρίσκουμε ούτε part time εργαζόμενους. Είναι μια δύσκολη κατάσταση» τονίζει καταλήγοντας ο κ. Τάτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ