Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΈνσΙΩΑΝΝΙΝΑ – Ένστολη κινητοποίηση των πυροσβεστών, την Κυριακήτολη κινητοποίηση των πυροσβεστών, την Κυριακή

Με μια κινητοποίηση, όπως είχαν προαναγγείλει, κλείνουν οι πυροσβέστες την φετινή περίοδο.

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου επαναφέρει στο προσκήνιο τα ζητήματα που σχετίζονται τόσο με τις εργασιακές συνθήκες όσο και με τις αποδοχές.

Την Κυριακή, το μεσημέρι,  προγραμματίζεται επίδοση ψηφίσματος στον συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας, καθώς και στον Διοικητή Ηπείρου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στην κεντρική πλατεία, όπου το ψήφισμα θα επιδοθεί και στον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δημ. Μαυρογιώργο.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βασίλης Βράστος αναφέρθηκε στην σύσταση του νέου υπουργείου ενώ στάθηκε στα αιτήματα που σχετίζονται τόσο με τις συνθήκες εργασίας τους όσο και με τις απολαβές.

Ανάμεσα στα κεντρικά αιτήματα των πυροσβεστών είναι το επίδομα επικινδυνότητας, η υπερεργασίας αλλά και η ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Παράλληλα, το Προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Χρηστό Γρίβα, τον Γραμματέα Δημήτρη Αθανασίου και τον Αντιπρόεδρο Στέφανο Σίντο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπάλληλων Ηπείρου  Βασίλη Βραστό.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την ένστολη κινητοποίηση των πυροσβεστών την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στα Ιωάννινα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε το προεδρείο για τα αιτήματα της κινητοποίησης σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος, Χρήστος Γρίβας, εξέφρασε τη στήριξη στα αιτήματα της κινητοποίησης και μετέφερε στον πρόεδρο την εκτίμηση των πολιτών προς τους πυροσβέστες για τον αγώνα που έδωσαν και φέτος για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ