Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Έντονο το ενδιαφέρον για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας

Της Γενικής Προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Περιφερειάρχη – Συνάντηση συνεργασίας της Προξένου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

 

Η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Σίβυλλα Μπέντικ και ο  πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός, επισκέφθηκαν χθες τον Περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη, με το ενδιαφέρον τους να επικεντρώνεται στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα όμως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον για την πορεία υλοποίησης του έργου, ενώ ζητήθηκε μελέτη για το μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων της Ηπείρου και τη γνώση τους στη γερμανική γλώσσα.

«Για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας ενδιαφέρονται ήδη τέσσερις γερμανικές εταιρείες, που ασχολούνται γύρω από τομέα της πληροφορικής. Ήρθαν να επισκεφτούν και να ενημερωθούν για το  ποιο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Έχοντας πάρει  την αρχική έγκριση για το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε στείλει ότι στοιχεία μας ζητήθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, τις αρχιτεκτονικές κατόψεις και τα φωτορεαλιστικά σχέδια. Στη συνέχεια θα πάρουμε την έγκριση δόμησης από την Πολεοδομία Ιωαννίνων και προχωράμε. Θεωρώ πως θα είναι μια επανάσταση στην περιοχή, στο θέμα της απασχόλησης ανθρώπων με υψηλά προσόντα».

Επίσης ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας έθεσαν και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Συνάντηση συνεργασίας στο Επιμελητήριο

Παράλληλα, συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρη Δημητρίου, της Γενικής Προξένου της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη κας Μπέντικ και του Διευθυντή του  Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου  παραρτήματος Βορείου Ελλάδος κ. Θεοδωράκη.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε για την οικονομία της Π.Ε. Ιωαννίνων και ανέλυσε την κατάσταση των επιχειρήσεων ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της τεχνολογίας, των εξαγωγών  καθώς και στους κλάδους τροφίμων και ενέργειας.

Η Γενική Πρόξενος αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή και αποδοχή της πρόσκλησης στο Επιμελητήριο, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συνεργασία των δύο πλευρών σε ημερίδες και εκθέσεις.

Διεξοδική συζήτηση έγινε για τις εταιρίες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στα Ιωάννινα, για τις ΑΠΕ, για την διαχείριση των απορριμμάτων, ανακύκλωση, καύση, το βιοαέριο καθώς  και για την πρακτική εξάσκηση εργαζομένων της περιοχής σε επιχειρήσεις της Γερμανίας.

Τέλος, συμφωνήθηκε άμεσα τις επόμενες ημέρες να ενημερωθεί επίσημα  το Επιμελητήριο Ιωαννίνων για όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις  του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, για να αποφασιστεί η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων σε αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ