Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Ευοίωνες προοπτικές για αεροπορική σύνδεση με το Ντόρτμουντ

Μετά και την επίσκεψη του Δημάρχου, Μ. Ελισάφ, στη Γερμανία κερδίζει έδαφος η πρόταση για απευθείας αεροπορική σύνδεση της πρωτεύουσας της Ηπείρου με το Ντόρτμουντ

 

Μια είδηση που αν μη τι άλλο μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την πόλη των Ιωαννίνων, περιελάμβανε η επίσκεψη στη Γερμανία του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ.

Η είδηση αφορά την απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Γερμανία, καθώς όπως είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, είναι κοινό το αίτημα από τις τοπικές κοινωνίες από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο αντίστοιχα και από την ηπειρωτική αποδημία, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Το σχέδιο δεν είναι καινούργιο, όμως έμεινε πίσω στα χρόνια της πανδημίας και επικαιροποιήθηκε εκ νέου, όταν διατυπώθηκε και προς τον Πρωθυπουργό πριν από μερικούς μήνες κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα και τις συναντήσεις που είχε με παράγοντες των εταιρειών τεχνολογίας, που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη και εκείνων που πρόκειται επίσης να εγκατασταθούν.

Την προοπτική αυτή είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομογένειας, που εκφράζουν και αυτοί το ίδιο έντονο ενδιαφέρον.

Οι προοπτικές, όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο κ. Ελισάφ, είναι σχετικά ευοίωνες με την έννοια, πως έχει διευρυνθεί το μέτωπο των υποστηρικτών της προοπτικής αυτής, από την άλλη όμως, θα πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες και κυρίως να πειστούν οι αεροπορικές εταιρείες, ότι αξίζει να επενδύσουν σε μία τέτοια γραμμή. Ο κ. Ελισάφ έκανε λόγο για ελπιδοφόρες συναντήσεις και συζητήσεις, και πρόσθεσε, ότι αυτό που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, είναι η πρόταση για απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ντόρτμουντ και λιγότερο με το Ντίσελντορφ.

«Είμαι αισιόδοξος, ότι θα έχουμε ευχάριστες ειδήσεις το επόμενο διάστημα, χρειάζεται όμως υπομονή, γιατί και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ένας παράγοντας που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και έτσι οι εταιρείες είναι ακόμη διστακτικές να ανοίξουν νέες γραμμές.

Για παράδειγμα μέχρι σήμερα υπάρχει μία μόνο πτήση προς το Άκτιο και όλες οι υπόλοιπες κατευθύνονται μόνο προς τα νησιά και την Κρήτη» τόνισε, για να προσθέσει πως αυτό που έχει επιλέξει ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς, είναι να δείξει, ότι ο προορισμός Ιωάννινα και γενικότερα η Ήπειρος, δεν είναι ένας χειμερινός προορισμός, αλλά ένας προορισμός για 365 ημέρες το χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ