Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΚΑΒΙΑ – Ικανοποίηση για τη δέσμευση Καραγιάννη

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από τον δήμο Πωγωνίου, η δημόσια δέσμευση του καθ’ ύλην αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών κ. Καραγιάννη σχετικά με τη δημοπράτηση του άξονα της Ιόνιας οδού, από τα Ιωάννινα μέχρι την Κακαβιά εντός του Ιανουαρίου.

Οι δηλώσεις του κ. Καραγιάννη την Τρίτη στο ITV, έδωσαν τέλος στην παραφιλολογία των τελευταίων μηνών και απάντησαν όπως και ο ίδιος ο κ. Καραγιάννης υποστήριξε, σε παρανοήσεις και ζητήματα που προέκυψαν πριν από ένα 10ήμερο, όταν ανακοινώθηκε, πως οι μελέτες για το τμήμα αυτό του οδικού άξονα εντάσσονται στο ΕΣΠΣΑ, προκειμένου να ωριμάσουν.

Η κίνηση αυτή όμως αφορά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των μελετών και την πληρωμή τους και όχι το φυσικό τους αντικείμενο, όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης απευθύνοντας έκκληση προς όλους, να μην μπερδεύουν τα τεχνικά ζητήματα με την ουσία του έργου και των πολιτικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και τηρεί, όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης μιλώντας στο ITV έκανε λόγο για μία απόλυτα θετική εξέλιξη, εφόσον φυσικά ανταποκριθεί και στην πραγματικότητα και η δημοπράτηση του έργου γίνει εντός του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Φεβρουαρίου, κάτι που θα σημάνει και ότι το έργο μπαίνει στην τελική ευθεία.

Ο κ. Καψάλης χαρακτήρισε αναγκαιότητα την διπλή δημοπράτηση, καθώς αυτή θα γίνει ξεχωριστά για τα δύο τμήματα, το ένα από Ιωάννινα ως το Καλπάκι και το δεύτερο από το Καλπάκι μέχρι την Κακαβιά, καθώς με τον τρόπο αυτό θα προχωρήσει το έργο, χωρίς επιπλέον αναμονή για τις μελέτες ωρίμανσης ως την Κακαβιά. «Προφανώς μας ικανοποιούν οι δημόσιες δεσμεύσεις του κ. Καραγιάννη και αυτή είναι η ενημέρωση που είχαμε τις τελευταίες ημέρες από τον περιφερειάρχη, που μας είχε μεταφέρει επίσης τη συγκεκριμένη δέσμευση. Ακόμη περισσότερο αυτό που μας ικανοποιεί και μας γεμίζει με αισιοδοξία, είναι ότι το έργο προβλέπει έναν δίιχνο ή τρίιχνο σε κάποια σημεία οδικό άξονα, με προοπτικές όμως τετράιχνου, κάτι που σημαίνει πως στην περίπτωση που ο κυκλοφοριακός φόρτος αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, θα είναι πολύ εύκολο, αφού θα υπάρχει η υποδομή, να προχωρήσουμε στην μετατροπή του σε έναν τετράιχνο αυτοκινητόδρομο», τόνισε ο κ. Καψάλης, που επισήμανε τέλος πως οι εξελίξεις είναι θετικές και επειδή επιπλέον θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες εκτάσεων που έχουν δεσμευτεί προς απαλλοτρίωση και παραμένουν σε πλήρη ακινησία πλέον των 15 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ