Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Κίνδυνος για συμβασιοποιημένα έργα του δήμου

Γ. Αρλέτος: «Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο και στον δήμο Ιωαννιτών»

 

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην προχωρήσουν, τουλάχιστον άμεσα, περισσότερα από δέκα έργα στα όρια του δήμου Ιωαννιτών, αφού οι ανάδοχοι προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής, για τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα ενισχύσει με μέτρα στήριξης τις εργοληπτικές εταιρείες ή τους προϋπολογισμούς των έργων.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Ioannina TV, είναι ιδιαίτερα έντονο, καθώς ο κίνδυνος είναι υπαρκτός ώστε και τα έργα να μην ξεκινήσουν καν, και για εκείνα που ήδη εκτελούνται, με αρκετά μεγάλη δυσκολία, να ανασταλούν είτε να διακοπούν οριστικά.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Έργων στον δήμο Ιωαννιτών, Γιώργος Αρλέτος, έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη και αβέβαιη κατάσταση, για το σύνολο των δήμων της χώρας που έχουν προγραμματισμένα ή και συμβασιοποιημένα προς εκτέλεση έργα, καλώντας την Πολιτεία, να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να βρει λύσεις.

«Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο και στον δήμο Ιωαννιτών. Υπάρχουν 12 – 13 έργα που έχουν συμβασιοποιηθεί και τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει γιατί οι ανάδοχοι περιμένουν να υπάρξει μία ύφεση στις τιμές και σε συνδυασμό με τις θεσμικές παρεμβάσεις της Πολιτείας να δοθεί η δυνατότητα να απορροφηθούν οι τεράστιες αυξήσεις. Περιμένουμε κι εμείς να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Γιατί είναι αλήθεια, ότι διαφορετικά περιμέναμε αυτήν την περίοδο και το καλοκαίρι, αλλά διαφορετικά βλέπουμε να εξελίσσεται», ανέφερε.

Για την οδό Ρ. Ιμβριώτη

Εν τω μεταξύ, χθες, ο κ. Αρλέτος απάντησε και στις διαμαρτυρίες και στις αιτιάσεις των περιοίκων στην οδό Ρόζας Ιμβριώτη στη Βρυσούλα, λέγοντας ότι αυτό που έγινε, ήταν να εφαρμοστεί, επιτέλους όπως ανέφερε, το Σχέδιο Πόλεως που εκκρεμούσε από το 1985, ενώ για όλα τα επιμέρους ζητήματα έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις και ξεκάθαρες διευκρινίσεις από τις υπηρεσίες του δήμου.

«Το συζητήσαμε και στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα, καθώς όψιμα κάποιες παρατάξεις στην αντιπολίτευση θυμήθηκαν το Σχέδιο Πόλεως του 1985. Στην περιοχή βρήκαμε ένα έργο από το 2018, που δεν είχε ολοκληρωθεί και αυτό κάναμε. Αν κάποιοι κάτοικοι διαπιστώνουν τώρα, ότι η εφαρμογή του Σχεδίου δεν τους συμφέρει, είναι άλλο θέμα και σίγουρα δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Εφαρμόζεται ό,τι ακριβώς προβλέπεται στο Σχέδιο, με τις ρυμοτομίες, τα υψόμετρα και τα πλάτη. Σε κάποιους ίσως δεν αρέσει αυτό, αλλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Υπάρχουν και ελλείψεις, τις οποίες προσθέσουμε να αντιμετωπίσουμε, γιατί βρήκαμε ένα έργο που δεν είχε προβλέψει την κατασκευή των πεζοδρομίων, ενώ έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για τη σήμανση και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν το συντομότερο», ανέφερε.

Η οδός Ανεξαρτησίας

Τέλος, από χθες, παραδόθηκε προς χρήση και στην κυκλοφορία των οχημάτων η οδός Ανεξαρτησίας, στην οποία ολοκληρώθηκε το έργο της ανακατασκευής του οδοστρώματος με κυβόλιθους.

Ο δρόμος άνοιξε χθες το μεσημέρι, με μεγάλη καθυστέρηση πάντως, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός και η πρώτη δέσμευση της δημοτικής αρχής όταν ξεκίνησαν οι εργασίες στις αρχές Οκτωβρίου, ήταν για τα Χριστούγεννα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ