Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά, συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις

Οι έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις, τα πρώτα χιόνια στα ορεινά και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο νομό Ιωαννίνων.

Χιονοπτώσεις είχαμε στα ορεινά του νομού Ι, όπως στην Κατάρα, τη Μηλιά, το Ανήλιο και σε υψόμετρο άνω των 1.500 μέτρων, ενώ λίγο χιόνι έπεσε και στην κορυφή του Μιτσικελίου, το οποίο ωστόσο καλύπτεται από τη χαμηλή νέφωση.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου είναι σε ετοιμότητα αν και ο προϊστάμενος Δημήτρης Μαυρογιώργος σε επικοινωνία με το Ioannina TV, εξήγησε ότι δεν προέκυψαν σοβαρά προβλήματα.

Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις βροχές και την ποσότητα του νερού καθώς είχαμε καταπτώσεις λίθων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Τα μηχανήματα βγήκαν σε διάφορα σημεία προκειμένου να απομακρύνουν πέτρες και άλλα φερτά υλικά.

Οι έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες καθώς η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε κάνει λόγο για συνέχιση των τοπικών βροχών που κατά τόπους μπορεί να είναι και πιο ισχυρές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ