Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Με σημαντική προσέλευση το διήμερο αιμοδοσίας

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος.

Στα πλαίσια αυτής της ημέρας ο Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Ιωαννίνων σε συνεργασία με πολλούς φορείς διοργανώνει διήμερη γιορτή αιμοδοσίας. Την αιμοληψία διενεργούν υγειονομικοί του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Στο πλαίσιο αυτό, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας δεκάδες πολίτες συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία και αιμοδότησαν για τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη το αίμα.

Το μήνυμα από πλευράς του προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού, Κωνσταντίνου Ντακαλέτση ήταν ξεκάθαρο: «Δίνουμε αίμα, σώζουμε ζωές. Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να αιμοδοτούν και να γίνουν τακτικοί αιμοδότες».

Ο κ. Ντακαλέτσης εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την συμμετοχή και υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες, να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες και να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Ο εκπρόσωπος των Paguristas Νίκος Τζίμας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να συμμετέχουμε όλοι στις μεγάλες αυτές προσπάθειες που μοναδική αφετηρία και προορισμό έχουν την συνεισφορά στον συνάνθρωπο. Άλλωστε δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά από το να δώσεις αίμα για να σωθεί η ζωή ενός άλλου ανθρώπου.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην αξία της συμμετοχής και ευχαρίστησε όλους όσους μετέχουν σε αυτή την μεγάλη αιμοδοτική προσπάθεια.

Την δράση στηρίζουν με τη συμμετοχή των μελών τους δεκάδες σύλλογοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής. Η αιμοδοσία θα συνεχιστεί και σήμερα Τρίτη μέχρι το μεσημέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ