Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Σημαντικό βήμα για την αύξηση του τουρισμού

Η πόλη υποδέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης την πρώτη αεροπορική πτήση από το Τελ Αβίβ, που έφτασε με 75 επιβάτες – Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα και αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση τουριστών από το Ισραήλ

 

Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε το βράδυ της Τετάρτης, για πρώτη φορά, με στόχο να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό το τουριστικό προϊόν από το Ισραήλ, καθώς ήδη εδώ και χρόνια οι επισκέπτες από τη συγκεκριμένη χώρα επισκέπτονται την περιοχή αρκετά έως πολύ συχνά.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης στις  22.40 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, η πρώτη απευθείας αεροπορική πτήση που θα συνδέει στο εξής την ηπειρωτική πρωτεύουσα με το Ισραήλ.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από μερικούς μήνες, μετά την κοινή πρωτοβουλία Δήμου Ιωαννιτών και Περιφέρειας Ηπείρου, με την καθοριστική συμβολή του εκλιπόντος δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και την αεροπορική εταιρεία Aegean μπήκε από το βράδυ της Τετάρτης στο πεδίο της εφαρμογής.

Η συμφωνία προβλέπει τη διενέργεια δύο πτήσεων την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Σάββατο αντίστοιχα, ενώ για τη φετινή πρώτη χρονιά, οι πτήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβριο.

Η πρώτη πτήση από το αεροδρόμιο του Μπεν Γκουριόν μετέφερε στα Ιωάννινα 75 Ισραηλινούς ενώ την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η επιβίβαση άλλων 50 περίπου ατόμων, λόγω προβλήματος που αντιμετώπισε το τουριστικό γραφείο με το οποίο είχαν «κλείσει» τις θέσεις.

Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων τους ισραηλινούς επισκέπτες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία από τον Δήμο Ιωαννιτών, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Ένωση Ξενοδόχων, ενώ στους επιβάτες προσφέρθηκαν κάποια συμβολικά δώρα για το καλωσόρισμα, όπως παραδοσιακά γλυκά και ενημερωτικό υλικό.

Σε δηλώσεις τους ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, Γιώργος Λώλης, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για ειδικές μορφές τουρισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης αναφέρθηκαν στις προσδοκίες που δημιουργεί η έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας για την αεροπορική σύνδεση με το Ισραήλ, όπως επίσης και στη διαδικασία που εξελίσσεται ώστε σύντομα να υπάρξουν καλά νέα και για την απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Γερμανία.

Παρόντες επίσης στην υποδοχή και ο περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Λαζάνης, στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας και αντίστοιχα του γραφείου τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών.

«Είναι ένα επιστέγασμα της συνεργασίας μας με τον Δήμο, την Ένωση Ξενοδόχων και επαγγελματίες της περιοχής μας και θα αποτελέσει τον οδηγό για άλλες τέτοιες ενέργειες στο μέλλον. Στην πόλη το Εβραϊκό στοιχείο έχει μία διαδρομή αιώνων. Αυτό θα το προβάλλουμε περισσότερο ώστε να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία και τον τόπο», δήλωσε ο κ. Γκαρτζονίκας.

«Η πρώτη πτήση που έφτασε είναι η συνέχεια της συνεργασίας που έχουμε με το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια αλλά αποτελεί και την απαρχή του οράματος που είχε ο αείμνηστος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ για την προγραμματισμένη εξωστρέφεια της πόλης. Είχε γίνει μία μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και σήμερα έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι η γραμμή θέλει στήριξη. Τόσο από την πλευρά μας όσο και η Περιφέρεια θα στηρίξουμε την γραμμή με προωθητικές ενέργειες. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς πιστεύουμε ότι θα ευδοκιμήσει. Στόχος όλων είναι να ανοίξουμε κι άλλες αεροπορικές γραμμές σε άλλους προορισμούς» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος  Ιωαννίνων, αρμόδιος για τον Τουρισμό Γιώργος Λώλης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σπύρος Σουρέλης, στάθηκε στην ικανοποιητική πληρότητα της πρώτης πτήσης, όπως επίσης και στις καλές τιμές των εισιτηρίων.

«Περιμένουμε το επόμενο διάστημα να υπάρξει αμφίδρομη σχέση καθώς τα εισιτήρια είναι σε πολύ καλές τιμές και ελπίζουμε να ανοίξουν κι άλλοι προορισμοί από το αεροδρόμιό μας. Ο διακαής μας πόθος είναι να μπει μία πτήση για την Γερμανία και ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να έχουμε καλά νέα», ανέφερε ο κ. Σουρέλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ