Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Στο επίκεντρο οι κίνδυνοι του διαδικτύου

Στα Γιάννενα βρίσκεται ο  στρατηγός ε.α. Μανώλης Σφακιανάκης, Ιδρυτής και Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου  Κυβερνοασφάλειας (CSIi), Ειδικός Ερευνητής-Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Ιδρυτής του τμήματος Ηλεκτρονικής Δίωξης της ΕΛΑΣ και Υποψήφιος Διδάκτωρ Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, προκειμένου να ενημερώσεις μικρούς και μεγάλους για τα προβλήματα και τους κινδύνους από την χρήση του διαδικτύου.

Η ενημέρωση έγινε δυστυχώς σε πολύ μικρό κοινό, συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών και το Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια, ενώ τις δράσεις στηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κ. Σφακανάκης γνωστός στο ευρύ κοινό για τα όσα έχει κάνει και έχει προωθήσει μίλησε στα παιδιά που βρέθηκαν στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλα» για το διαδίκτυο που πλέον αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όλων μας.

Ξεκαθάρισε ότι η  απόσταση μεταξύ χρήσης και επίγνωσης εγκυμονεί κινδύνους και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας.  Η ψηφιακή απάτη αποτελεί πραγματικό κίνδυνο, το κυβερνο-έγκλημα (ή/και ο κυβερνο-πόλεμος) το ίδιο και πολλά περισσότερα.

Εκτός από τον κ. Σφακιανάκη εισηγήτρια είναι και η Καλλιόπη Ιωάννου Καλλιόπη, Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi)-Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Ιδρύτρια Traumahelp.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την ψηφιακή πολιτική Φώτης Βάββας, αναφέρθηκε στα οφέλη αυτών των ενημερώσεων που αφορούν τους πάντες ενώ οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου» στο Πέραμα στις 6 το απόγευμα και την Κυριακή στις 11 το πρωί στην Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Ανατολής

«Ο δήμος καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν. Τα θέματα κυβερνοασφάλειας και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο αγγίζουν όλους μας και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας. Ιδιαίτερα θέλουμε να προσκαλέσουμε τους μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Στις μέρες μας η πλοήγηση στο διαδίκτυο προϋποθέτει χρήστες με γνώση καθώς τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών μέσω διαδικτύου έχουν αυξηθεί» σημείωσε ο κ. Βάββας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ