Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Την Τετάρτη η «Γιορτή Αιμοδοσίας»

Την ανάγκη να δίνουμε όλοι όσο πιο συχνά μπορούμε αίμα, διατρανώνουν για ακόμη μια φορά οι διοργανωτές της ανοιχτής εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνεται στις 15 Ιουνίου στην πλατεία των Ιωαννίνων από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και με κεντρικό σύνθημα για το 2022 «Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων και η Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas, διοργανώνουν “Γιορτή Αιμοδοσίας”, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.
Το αίμα μας ενώνει όλους! Αυτό ήταν το μήνυμα της αντιπεριφερειάρχη Αγνής Νάκου, η οποία κάλεσε όλους μπορούν να συμμετάσχουν και να γίνουν κοινωνοί ενός μεγάλου προβλήματος που αφορά την υγεία όλων μας.
Τα δημόσια νοσοκομεία κάθε χρόνο έχουν προβλήματα με το αίμα καθώς οι επεμβάσεις, οι μεταγγίσεις και τα επείγοντα περιστατικά χρειάζονται αίμα. Η επάρκεια δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ και κάθε μήνα γίνονται εκκλήσεις για να δώσουν οι αιμοδότες αίμα και να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που το καλοκαίρι αυξάνονται κατακόρυφα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του παραρτήματος του ο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κώστας Ντακαλέτσης, εξηγώντας ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών ώστε να μπορέσουν να επικοινωνήσουν το μήνυμα της αναγκαιότητας της αιμοδοσίας από όλους μας.
Τέλος, το μέλος των Paguristas Νίκος Τζίμας εξήγησε ότι ο αιμοδότης είναι εκείνος που στηρίζει όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι εκείνοι που προστρέχουν για να βοηθήσουν και να καλύψουν τις ανάγκες. «Είναι οι άνθρωποι που τους τιμούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τις αιμοληψίες θα πραγματοποιήσουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Όπως πάντα, κάθε αιμοδότης καταχωρεί τη φιάλη στην καρτέλα του ή/και στην Τράπεζα Αίματος που επιθυμεί.
Στην ανοιχτή Αιμοδοσία συμμετέχουν: ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ελεούσας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολής, ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.), το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως Πολίτης», οι Ποδηλάτες της Τετάρτης, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ν. Ιωαννίνων, το Δίκτυο Νέων Ηπείρου, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ιωαννίνων, η Τράπεζα Αίματος Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων, το Τμήμα Αιμοδοσίας Δήμου Δωδώνης, ο Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία «Είμαστε Μαζί Ιωάννινα», ο Σύλλογος Ταχυδρομικών Ηπείρου, η Φιλοπρόοδος Κίνηση Κοπάνης και η Αθλητική Ομάδα Νεοχωρόπουλου, η Τράπεζα Αίματος Ενορίας Περιβλέπτου Ιωαννίνων «Ζωοδόχος Πηγή», η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ