Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – Υπομονή από τους οδηγούς λόγω… κυκλικού κόμβου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον κόμβο που θα κατασκευαστεί στη Δομπόλη, στη συμβολή των οδών Δωδώνης και Κενάν Μεσαρέ

 

Τα έργα για την κατασκευή ενός νέου κυκλικού κόμβου στη Δομπόλη, στη συμβολή των οδών Δωδώνης και Κενάν Μεσαρέ, ξεκίνησαν χθες, γεγονός που οδήγησε σε μια απίστευτη ταλαιπωρία εκατοντάδες οδηγούς, οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει να έχουν μεγάλη υπομονή, μέχρι την ολοκλήρωση των εργαστιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ioannina TV, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, το κέντρο της διασταύρωσης αποκλείστηκε από την ανάδοχο εταιρεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης στο εσωτερικό του κόμβου (δαχτυλίδι) κάτι ανάλογο με αυτό που είχε γίνει τους προηγούμενους μήνες και στον κυκλικό κόμβο στο Δικαστικό.

Οι προσωρινές προσβάσεις και διέξοδοι για τη ροή της κυκλοφορίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους οδηγούς είναι προφανές, ότι ειδικά τις ώρες αιχμής δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, και γι’ αυτό τουλάχιστον την πρώτη ημέρα των εργασιών, τις ώρες αιχμής, στο σημείο βρισκόταν και άνδρες της Τροχαίας ρυθμίζοντας την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ioannina TV, ο δήμος Ιωαννιτών που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου του κυκλικού κόμβου στο σημείο, όπως και στον τρίτο κόμβο που επίσης υλοποιείται στη συμβολή των οδών Γράμμου και Ίωνος Δραγούμη στη Νέα Ζωή προς το αεροδρόμιο, ζητά την κατανόηση των συμπολιτών για την πρόσκαιρη ταλαιπωρία, ευελπιστώντας όμως σε οφέλη που όπως αποδείχθηκε με τη λειτουργία του κόμβου στην κεντρική πλατεία θα είναι πολλαπλάσια.

Τις ώρες αιχμής πάντως, όπως από τη 1 το μεσημέρι μέχρι και τις 14.30 η επιβάρυνση λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου στο σημείο ήταν αυξημένη, υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση στη διέλευση των οχημάτων, παρά την παρουσία της Τροχαίας. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, ότι η «ουρά» των οχημάτων που ξεκινούσε από τον κόμβο στη Δομπόλη, έφτανε μέχρι το ύψος της Στρατολογίας στη μέση της οδού Δωδώνης. Έτσι, αν κάποιοι οδηγοί πρόκειται να κινηθούν από ή προς το συγκεκριμένο σημείο, το καλύτερο που θα έχουν να κάνουν, είναι να αναζητήσουν νωρίς κάποια άλλη εναλλακτική, ειδικά αν πρόκειται για τις πρωινές ή τις μεσημεριανές ώρες, κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ