Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022

ΗΠΕΙΡΟΣ – Ευχές για την απαρχή του τέλους της πανδημίας

Πολιτικοί και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ήπειρο, εύχονται Καλά Χριστούγεννα, με την ελπίδα η χώρα μας να ξεπεράσει και το νέο κύμα της πανδημίας

 

Πολιτικοί και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ήπειρο, εύχονται, στα μηνύματά τους, Καλά Χριστούγεννα και εκφράζουν την ελπίδα η χώρα μας θα ξεπεράσει και το νέο κύμα της πανδημίας.

Μηνύματα ενόψει της σημερινής ημέρας εύχονται η βουλευτής Ιωαννίνων, Μαρία Κεφάλα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και οι δημοτικές παρατάξεις «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και «Γιάννενα Τώρα».

 

Μαρία Κεφάλα

«Tο 2021 ολοκληρώνεται! Ένα έτος, δύσκολο αλλά συνάμα παραγωγικό. Η νέα έξαρση της πανδημίας  έρχεται να καθυστερήσει το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας με την πολιτεία να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία κάθε πολίτη. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση στον προθάλαμο του 2022 δουλεύει με εντατικούς ρυθμούς, κάνοντας πράξη τις δομικές εκείνες μεταρρυθμίσεις για μια ανάπτυξη μακρόπνοη μέσα από πολλαπλές νομοθετικές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς.

Αφήνουμε οριστικά πίσω μας παλινωδίες και επικίνδυνους λαϊκισμούς που κόστισαν στην πατρίδα μας και οδηγούμε την Ελλάδα σε ένα αύριο που δικαιούμαστε και αξίζουμε. Οι άγιες μέρες που έρχονται ας φέρουν την ευτυχία στο σπίτι σας και ο καινούργιος χρόνος ας είναι γεμάτος όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα. Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος».

 

Μωυσής Ελισάφ

«Στον εορταστικό στολισμό των Χριστουγέννων στα σπίτια μας, στα μαγαζιά, στα δημόσια κτίρια, στους δρόμους και στις πλατείες, κυριαρχεί παντού το άστρο. Είναι εκείνο το άστρο που οδήγησε τους ξένους σοφούς, τους Μάγους, στο σπήλαιο της Βηθλεέμ. Το υμνούν τα τροπάρια της Εκκλησίας, το τραγουδάνε τα παιδικά κάλαντα. Είναι το άστρο της ελευθερίας και της ελπίδας.

Στον αρχαίο κόσμο οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα ουράνια σώματα καθορίζουν τη ζωή τους, και πολλοί το πιστεύουν ακόμη και σήμερα. Το άστρο όμως που ανέτειλε, έξω από κάθε φυσική τάξη, πάνω από το σπήλαιο της Γεννήσεως, δεν καθορίζει την τύχη του Βρέφους. Ο άνθρωπος δεν είναι πια υπόδουλος στους φυσικούς καταναγκασμούς, αλλά είναι ελεύθερος να απαντάει θετικά ή αρνητικά σε κάθε κλήση που του απευθύνεται. Το άστρο συμβολίζει, από την άλλη, την ελπίδα που φωλιάζει στην ψυχή κάθε ανθρώπου ότι το Κακό δεν θα επικρατήσει τελικά, η Δύναμη δεν θα έχει τον τελευταίο λόγο, ότι το Καλό  θα γεννηθεί και θα γεννιέται πάντα μέσα στη νύχτα της ιστορίας.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, μακριά από κάθε πειρασμό εθελοτυφλίας και εθελοδουλίας, και πέρα από κάθε ψευδαίσθηση παντοδυναμίας, ας αφήσουμε τον εαυτό μας να οδηγηθεί αθόρυβα και σιωπηλά  από το άστρο της ελευθερίας και της ελπίδας».

 

Χρήστος Ντακαλέτσης

«Μια ακόμη δύσκολη χρονιά, με θυσίες κι απώλειες, φτάνει στη λήξη της χωρίς να συνοδεύεται και από το τέλος της υγειονομικής περιπέτειας, το οποίο δυστυχώς δεν προβάλλει ακόμα ενώπιόν μας, για το άμεσο τουλάχιστον μέλλον. Θυσιάσαμε κομμάτι από την ελευθερία μας, εξαιτίας του “αόρατου εχθρού”, χάσαμε ξαφνικά συγγενείς, φίλους, συνεργάτες. Αντέξαμε όμως, με μοναδικό στόχο να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Η προσμονή του να σμίξουμε με τους δικούς μας, η λαχτάρα όλων μας για λίγη διασκέδαση, δεν πρέπει ωστόσο να γίνουν παγίδες για να χάσουμε αυτές τις μέρες κι άλλους ανθρώπους.

Τούτο το γιορτινό καιρό, οφείλουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας πιο πιστά και πιο μεθοδικά. Οι κοινωνικές δομές των Δήμων μας αποδεικνύουν καθημερινά γιατί είναι σημαντικός αυτός ο βαθμός διοίκησης που βρίσκεται πάντα, στο πλευρό του πολίτη. Συμβάλαμε κι οι Δήμοι και δώσαμε επιπλέον ώθηση για την αύξηση των εμβολιασμών, υπέρ των συνδημοτών μας που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και οι οποίοι είχαν αντικειμενικές δυσκολίες στο να περάσουν το κατώφλι κάποιας εμβολιαστικής μονάδας.

Όσο το ποσοστό των εμβολιασμένων συμπολιτών μας αυξάνει, τόσο η ελπίδα ότι πλησιάζουμε στην τελευταία στροφή αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, εδραιώνεται. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε όλοι λόγο ώστε να πειστούν και οι τελευταίοι δύσπιστοι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Αυτό είναι το ισχυρό «όπλο» μας, μαζί με την τήρηση των μέτρων, έναντι του ιού. Με την προσδοκία ότι σύντομα αυτός ο υγειονομικός κίνδυνος θα λάβει τέλος, όλοι μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, με υγεία, αλληλεγγύη και δημιουργικότητα».

 

Κώστας Τζαφέας

«Το άστρο της Βηθλεέμ ας φωτίσει τις ζωές όλων μας οδηγώντας τα βήματά μας με τις πανανθρώπινες αξίες της αγάπης, της ελπίδας και της ειρήνης, που η γέννηση του Θεανθρώπου σηματοδοτεί. Τα προβλήματα και οι πολλαπλές συνέπειες που προξένησε η πρωτοφανής υγειονομική κρίση θα τα αντιμετωπίσουμε μόνο αντλώντας δύναμη από το διαχρονικό μήνυμα της γέννησής Του.

Με αισιοδοξία και κυρίως όλοι μαζί καλούμαστε να παλέψουμε ώστε η πολλαπλή κρίση να αποτελέσει κακή ανάμνηση και ασφαλείς και υγιείς να κατακτήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Με αυτές τις σκέψεις θέλω να απευθυνθώ στις συνδημότισσες και τους συνδημότες και σε όλο τον κόσμο εκφράζοντας τις πιο θερμές ευχές για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά».

 

Κώστας Καψάλης

«Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες, απομένουν λίγες ώρες για τη γέννηση του Θεανθρώπου και ο πλανήτης συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά. Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να είναι διαφορετικά, να θυμίσουν σε όλους μας τη θαλπωρή και την οικειότητα του παρελθόντος και μαζί με τη γέννηση του Χριστού να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Το άστρο της Βηθλεέμ ας φωτίσει τις καρδιές όλων μας και ας γεμίσει τις ψυχές μας αγάπη, αλληλεγγύη και ηρεμία. Ας ενστερνιστούμε όλοι μας το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων και ας πορευτούμε με αυτό σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και της ζωής μας. Ο Δήμος Πωγωνίου θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό σας με αγάπη και σεβασμό, στηρίζοντας με τις κοινωνικές υπηρεσίες όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όποιες δυσκολίες και δυσχέρειες βρεθούν μπροστά μας.

Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ειρήνη, αγάπη και συντροφικότητα. Χρόνια Πολλά».

 

Χρήστος Τσιρογιάννης

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε μία ακόμη δύσκολη χρονιά που υπό την σκιά της πανδημίας, δοκίμασε τις αντοχές μας αλλά και την αλληλεγγύη μας. Απευθυνόμενος σε εσάς, εύχομαι από καρδιάς η νέα χρονιά να απαιτήσει λιγότερες θυσίες από όλους μας. Να βρει το κάθε σπιτικό με υγεία και δύναμη για να καταφέρει ο καθένας από εμάς, η κάθε οικογένεια τους στόχους της.

Ο Δήμος μας, όπως κάνει σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια, θα συνεχίσει να παράγει μετρήσιμο έργο για όλη την κοινωνία. Στην οικονομία, τις υποδομές, την καθημερινότητα. Πέρα από τις δυσκολίες, πέρα από την αγωνία της επιβίωσης, είμαι βέβαιος πως Δήμος και δημότες, εσείς και εμείς μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή μας. Χρόνια Πολλά, λοιπόν, σε κάθε σπιτικό. Χρόνια Πολλά στην Άρτα μας. Καλή χρονιά σε όλους».

 

Γιάννης Λώλος

«Τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων με τα συναισθήματα ελπίδας, αισιοδοξίας κι αγάπης για τον συνάνθρωπο να κυριαρχούν, ας κάνουμε την προσφορά δύναμη της κοινωνίας μας, για έναν κόσμο καλύτερο, ειρηνικό κι αδελφωμένο.

Εύχομαι ολόψυχα στον καθένα ξεχωριστά και στις οικογένειές σας, οι φετινές γιορτές να επουλώσουν κάθε πληγή της χρονιάς που εκπνέει και να αποτελέσουν την αφετηρία μιας νέας ανέφελης περιόδου, γεμάτης με Υγεία, Δύναμη, Χαρά και Δημιουργικότητα. Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές».

 

«Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία»

Για ακόμη μια φορά και τα φετινά Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά του 2022 για τον τόπο μας, θα γιορταστούν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, λόγω πανδημίας. Προέχει για όλους μας η προάσπιση της υγείας και καθήκον μας παραμένει η λήψη υγειονομικών μέτρων, έτσι όπως αυτά ορίζονται από την ιατρική επιστήμη, αποφεύγοντας κάθε είδους δοξασίες. Η δική μας καλή υγεία είναι συνυφασμένη με την καλή υγεία της οικογένειας μας και κατ’ επέκταση όλων των συνανθρώπων μας, έτσι ώστε οι μέρες των γιορτών να είναι μέρες χαράς και κυρίως μέρες χωρίς κινδύνους και περιπέτειες. Με την ελπίδα πως με την γέννηση του Θεανθρώπου θα έρθουν οι μέρες απελευθέρωσης από την πανδημία, οι ευχές  για υγεία, ευημερία και ευτυχία είναι προτεραιότητα όλων μας. Από τον πρώην δήμαρχο Νίκο Γκόντα και τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο και χωρίς περιπέτειες το 2022 που θα ανατείλει σε λίγες μέρες».

 

«Γιάννενα Τώρα»

«Η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα» εύχεται στους δημότες του Δήμου Ιωαννιτών και σε όλο τον κόσμο καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2022. Όπως μια μέρα στη μακρινή Βηθλεέμ το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Χριστού άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητας και την ιστορία του κόσμου, έτσι και τα φετινά Χριστούγεννα ας σηματοδοτήσουν την απαρχή του τέλους αυτής της δοκιμασίας που βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια με την πανδημία.

Ευχή όλων είναι να φωτιστεί η ψυχή και ο νους των ανθρώπων για να ενωθούν με τους συνανθρώπους τους, να ομορφύνουν την ύπαρξή τους με στιγμές χαράς και αλληλεγγύης, διώχνοντας μακριά κάθε σκιά φόβου και θανάτου ώστε να έρθει η στιγμή να απολαύσουμε την πραγματική ελευθερία. Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ