Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

ΗΠΕΙΡΟΣ – Επί ποδός όλες οι Πυροσβεστικές δυνάμεις

Σε απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκεται  όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στην Ήπειρο, εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Βράστος αναφέρθηκε στα δυο πύρινα μέτωπα αυτό στη Βρυσούλα Πρεβέζης και στη Σαγιάδα.
Στη Σαγιάδα υπήρξε γρήγορη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου ήταν οι συνεχείς ρίψεις νερού που έκανε το ελικόπτερο.
Το ελικόπτερο είχε την δυνατότητα άμεσου ανεφοδιασμού και έτσι επιχειρούσε συνεχώς. Στο έργο της κατάσβεσης μετείχαν πάνω από  10 οχήματα και 25 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, υδροφόρες του Δήμου Φιλιατών και εθελοντές από την Σαγιάδα. «Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, στη Σαγιάδα ωστόσο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή».
Ανάλογα έπραξαν και στη Βρυσούλα Πρεβέζης προκειμένου να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Βάλια Κάλντα. Η φωτιά έχει αναπτυχθεί σε δυσπρόσιτα σημεία όπου δεν προσεγγίζουν εύκολα πεζοπόρες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Την επιχειρησιακή ευθύνη για την φωτιά στη Βάλια Κάλντα, όπως ανέφερε ο κ. Βράστος, την έχουν τα Γρεβενά αλλά συνδράμει και η δική μας περιοχή με δυνάμεις.
Στην επιχείρηση για την κατάσβεση συμμετέχει και το ελικόπτερο που εδρεύει στα Γιάννενα. «Οι δυσκολίες είναι μεγάλες και στην από αέρος επιχείρηση λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής. Με όλες μας τις δυνάμεις προσπαθούμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Μας βοηθούν οι εθελοντές σε όλες τις φωτιές αλλά και οι πολίτες και ευχαριστούμε και δημόσια για αυτή την έμπρακτη βοήθεια» κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ